O-STA

VABILO: Okrogla miza "Zaupanje in področje javnega zdravja. Izzivi, priložnosti, tveganja"

STAklub Slovenske tiskovne agencije vas v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje vabi na okroglo mizo z naslovom "Zaupanje in področje javnega zdravja. Izzivi, priložnosti, tveganja", ki bo v torek, 3. oktobra, ob 14. uri v Hotelu Slovenija, Obala 33, Portorož, v živo pa ga boste lahko spremljali tudi na povezavi video.sta.si, kjer bo na voljo tudi posnetek za kasnejši ogled.

Zaupanje je temelj demokratične družbe in našega družbenega življenja. Določena stopnja zaupanja namreč mora obstajati, da družbeni sistemi in institucije lahko uspešno in učinkovito delujejo ter izvajajo svoje poslanstvo. Višja kot je raven zaupanja v institucije, višja je tudi stopnja sodelovanja posameznikov, to pa je ključno za uspeh javnozdravstvenih ukrepov, kot so presejalni programi za zgodnje odkrivanje raka, cepljenje in upoštevanje različnih javnozdravstvenih priporočil.

V pogovoru, ki bo potekal v okviru 1. nacionalne konference javnega zdravja, bomo s sogovorniki tako med drugim spregovorili o tem, zakaj je zaupanje na področju javnega zdravja tako pomembno, kako ga vzpostaviti, krepiti in ohranjati, kje so pri tem še priložnosti, pa tudi pasti.

Na okrogli mizi bodo sodelovali:

- Ksenija Benedetti, izredna predavateljica na Univerzi na Primorskem in vodja Akademije za poslovni protokol,
- Dr Jana Javornik, Univerza v Leedsu,
- prof. dr. Dejan Verčič, Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani,
- Andrej Martin Vujkovac, dr. med., zdravstveni ataše na Stalnem predstavništvu RS v Ženevi in
- dr. Aleksander Zadel, Inštitut C. A. R.

Pogovor bo vodila Sanja Gornjec, STA.

Pogovor bomo v živo prenašali tudi na spletni strani https://video.sta.si/, kjer bo na voljo tudi posnetek za kasnejši ogled.

Vljudno vabljeni k spremljanju!