O-STA

Župan bo sprejel starejše Velenjčane in Velenjčane z različnimi oviranostmi

2. oktober 2023

Prvi oktober je mednarodni dan starejši in ta dan vsako leto zaznamujemo z županovim sprejemom. Tako bo tudi letos župan Mestne občine Velenje Peter Dermol v četrtek, 5. oktobra, ob 17. uri v Domu kulture Velenje sprejel starejše Velenjčane in Velenjčane z različnimi oviranostmi.

Velenje je starosti prijazno mesto in smo občina po meri invalidov. Obema skupinama občanov dajemo posebno pozornost, saj želimo, da je naša lokalna skupnost dobro in kakovostno okolje za vse naše občanke in občane.

Lani smo prav za starejše izdali brošuro Velenje za starejše občanke in občane, ki jo občani najdejo na naši spletni strani: Publikacije | velenje.si. V njej predstavljamo, kakšne oblike pomoči za starejše ponuja naša občina, kako lahko starejši podajo pobude, predloge, kakšne programe imamo na voljo za starejše, kakšne programe izvaja Zdravstveni dom Velenje, kako je možno najeti oskrbovano stanovanje, naštevamo domove za varstvo odraslih v naši regiji in predstavljamo tudi postopke, kako sploh pridobiš mesto v velenjskem domu za varstvo odraslih in pojasnimo, kaj se z velenjskim domom dogaja trenutno, ter še na vrsto drugih vprašanja bodo starejši občani našli odgovore.

Vse leto sodelujemo pri različnih projektih in skupaj sooblikujemo življenje v našem mestu, županov sprejem pa je namenjen predvsem druženju in sprostitvi.

V kulturnem programu bosta nastopili svetovna prvakinja v igranju diatonične harmonike Tjaša Lesjak s sestro Emo Lesjak.

Na sprejem prijazno vabimo tudi predstavnike medijev!

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje