O-STA

Prihaja mala flaška z veliko vsebine

Sporočilo za javnost

Ljubljana, 12.10.2023 - Inovativen, slovenski, čisto ekološki in priročen obrok z imenom Njamito jutri prihaja na naš trg. - Gre za slovensko inovacijo, ki združuje hitro in zdravo ter pojem hitre prehrane postavlja na glavo. - Tekoči obrok je nova kategorija, ki je do sedaj v Sloveniji še ni bilo. - Gre za prvi izdelek na evropskem trgu v tej kategoriji, ki uporablja inovativno HPP tehnologijo za ohranjanje naravnega okusa in svežine. - Prinaša najnaprednejšo transparentnost in sledljivost surovin v prehranski industriji.

Danes, v četrtek, 12. oktobra, bo Slovenijo pozdravil nov prehranski izdelek z imenom Njamito. Sodi v kategorijo prehranskih izdelkov, imenovano obrok v flaški, ki pri nas še ne obstaja. Njamito je v celoti plod slovenskega znanja. Mlada multidisciplinarna ekipa je recepturo razvila na podlagi poglobljenih povratnih informacij s strani potrošnikov, ki so prek senzoričnih in drugih raziskav sodelovali pri razvoju.

Ko se srečata zdravje in hitra hrana

Namen je bil razviti hiter in priročen obrok brez kompromisov, ki jih prinaša nezdrava hitra hrana. Glavni razvojni izziv je bil v enem izdelku združiti zdrav nutritivni profil in všečen okus, hkrati pa zagotoviti čim bolj naraven izdelek iz čisto vsakdanjih živil in brez industrijskih, povprečnemu kupcu nerazumljivih sestavin.

Njamito sestavljajo rastlinske in ekološke sestavine: grahovi proteini, polnozrnata ovsena kaša, pravo sadje in zelenjava ter začimbe in oreščki. Celoten obrok vsebuje manj kot 300 kilokalorij in vse ključne hranilne snovi: proteine, kompleksne ogljikove hidrate, zdrave maščobe in prehranske vlaknine. Ena flaška vsebuje 390 gramov goste tekočine in predstavlja lahek obrok, ki lakoto prežene do 3 ure. Lačni zdravja lahko izbirajo med štirimi okusi: Jabolčna pita, Jagodna granola, Špinačna bovla in Jaffa kolač.

Njamito je brez dodanega sladkorja in predstavlja vir prehranskih vlaknin. Ima visoko vsebnost beljakovin in nizko vsebnost maščob. Vse to pomeni, da po nutritivnem profilu dosega najboljšo oceno - Nutri-Score A.

Idealna rešitev za natrpan vsakdan

Njamito je namenjen vsem tistim, ki zaradi dinamičnega življenjskega sloga pogosto nimajo časa ali energije, da bi si pripravili polnovreden obrok, se pa še kako zavedajo pomena zdrave in naravne prehrane. Vsi, ki kaj dajo nase in pazijo, kaj dajejo vase, si odslej lahko privoščijo uravnotežen obrok na poti, med delom ali prostočasnimi dejavnostmi. V prvi vrsti je Njamito namenjen vsem tistim situacijam, ko nimamo časa in se soočamo s pomanjkanjem zdravih alternativ. Njegov namen je dopolniti - in ne nadomestiti - ritualne obroke, v katerih uživamo z družino, prijatelji in sodelavci.

Pravo sadje in vrhunska tehnologija

Njamito je prvi izdelek v svoji kategoriji na evropskem trgu, ki za obstojnost namesto visokih temperatur uporablja najnovejšo tehnologijo visokega pritiska (t. i. HPP tehnologija). Ta omogoča, da se v največji možni meri ohrani naravna svežina sestavin, naraven okus in vitamini. Njamito zato temelji na pravemu sadju, zelenjavi in začimbah in ne vsebuje nobenih dodanih arom ali sladil (t. i. "clean label" izdelek).

Najnaprednejša sledljivost surovin v prehranski industriji

Zaradi zagotavljanja popolne transparentnosti, Njamito prek QR kode na etiketi omogoča dostop do informacij o poreklu vseh 26 sestavin uporabljenih v izdelku, o embalaži in vseh informacij o proizvodnih postopkih. Vsaka šarža izdelka je označena z edinstveno QR kodo, na katero so vezane specifične informacije, ki se posodobijo ob vsaki ponovni proizvodnji izdelka. To za kupca pomeni, da ima brez ročnega vnašanja lot številke enostaven dostop do natančnih informacij o poreklu sestavin in celo odštevalnika, ki odšteva čas do roka uporabe za dotično flaško. S tega vidika Njamito ponuja trenutno najnaprednejši sistem sledljivosti, ki je hkrati zelo enostaven za uporabo.

Kdaj in kje bo na voljo?

Od 12. oktobra naprej bo izdelek na voljo prek spletne trgovine Njamito na njamito.com. Hitro dostavo lahko izberete v radiju 6 km od središča Ljubljane, v primeru, da se nahajate dlje, pa svoje naročilo lahko tudi osebno prevzamete na Miklošičevi 16 v Ljubljani. Njamito lahko v Ljubljani naročite tudi prek platforme za dostavo Wolt, v prvi fazi lansiranja pa ga boste našli še v trgovini Vegansko.si, ki bo zagotavljala tudi poštno dostavo po celotni Sloveniji.

Izzivalna komunikacijska kampanja

Lansiranje Njamita spremlja izzivalna komunikacijska kampanja, ki čisto odkrito prikazuje ozadje izdelka, vrednote in ljudi, ki stojijo za njim. V sklopu tega transparentno tematizira tudi izzive, s katerimi se je tekom razvoja in proizvodnje soočala ekipa, prav tako pa si drzne postavljati tudi nekoliko bolj neprijetna vprašanja glede prehranskih izdelkov. S tem prehranska industrija dobiva novega igralca, ki bo ostale proizvajalce spodbujal k razvoju in ponujanju boljših izdelkov za ljudi in planet.

____________________________________________________________________________

Dodatne informacije: ursa@njamito.com, www.njamito.com