O-STA

Škrabčevi dnevi 13

V petek, 20. oktobra 2023, se bo v Novi Gorici odvila že trinajsta izvedba jezikoslovnega simpozija Škrabčevi dnevi. Na letošnjem srečanju se bo zvrstilo petnajst predavanj, ki bodo v okviru različnih jezikoslovnih teorij in pristopov obravnavala pojave iz različnih jezikov in z različnih ravni jezika. Sodelujoči prihajajo z akademskih ustanov v Sloveniji, Avstriji in Italiji, še zlasti pa smo veseli, da so med njimi tako dolgoletni raziskovalci in raziskovalke jezika kot tudi študentje in študentke.

Simpozij poteka v organizaciji Fakultete za humanistiko Univerze v Novi Gorici, Inštituta za slovenski jezik Frana Ramovša in Raziskovalne postaje Nova Gorica Znanstvenoraziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti. Kot običajno bo simpoziju sledila tudi izdaja prosto dostopnega zbornika prispevkov pri Založbi Univerze v Novi Gorici. Novost pa tokrat predstavlja sama lokacija simpozija. Škrabčevi dnevi namreč po gostovanjih na Univerzi v Novi Gorici in v Frančiškanskem samostanu na Kostanjevici nad Novo Gorico tokrat prihajajo v samo središče Nove Gorice, v Xcenter. Tako se jezikoslovno dogajanje seli v samo srčiko mesta, s čimer se že pripravljamo na naslednje Škrabčeve dneve, ki se bodo v Novi Gorici zgodili leta 2025, v trenutku, ko bo somestje Nove Gorice in Gorice čezmejna evropska prestolnica kulture.

Vabimo vas torej, da se nam pridružite na jezikoslovnem simpoziju Škrabčevi dnevi 13, in sicer v petek, 20. oktobra, s pričetkom ob 8.50 uri v Xcentru (Delpinova ulica 20, 5000 Nova Gorica). Program dogodka je dosegljiv na http://skrabcevi-dnevi.zrc-sazu.si.

Dodatne informacije:

Andreja Leban, Stiki z javnostmi

T: 05 62 05 827, GSM: 040 266 058

E: andreja.leban@ung.si

Andreja Leban