O-STA

Recept za najbolj osvežujočo torto Yuzu

Slaščičarska mojstrica Erika Jerkič Beč, Sugar and Erika, iz goriškega podjetja Rokmar je z nami delila recept, s katerim lahko pripravimo slastno torto Yuzu. Kaj sploh je Yuzu? Gre za tropski sadež, ki po okusu spominja na limono.

Predhodno spečemo mandljev biskvit.

Za kremo potrebujemo:

· 500 gramov smetane

· 500 gramov vode

· 100 gramov sladkorja

· 180 gramov topgela

· 150 gramov aromata grški jogurt

· 50 gramov aromata yuzu

Priprava kreme: Najprej do srednje trdote stepemo sladko smetano. V drugi posodi dobro premešamo ostale sestavine za kremo, tako da ni grudic in jih prilijemo k stepeni smetani. Mešamo z mikserjem na nizkih obratih cca 2 minuti.

Za sadni disk potrebujemo:

· 90 gramov smetane

· 60 gramov vode

· 20 gramov sladkorja

· 50 gramov topgela

· 80 gramov aromata yuzu

Priprava sadnega diska: Vse sestavine odtehtamo v posodo in premešamo z mikserjem. Dobljeno maso prelijemo v silikonski model in zamrznemo v šokerju.

Torto dekoriramo z lindi limona dekorjem in lešnikovimi drobci.

Najboljši okusi slovenske proizvodnje

Najboljše sestavine za torte boste našli pri Rokmarju, kjer poudarek dajejo na kvaliteti sestavin in enostavnosti priprave. Celotno ponudbo njihovih izdelkov najdete na njihovi spletni strani, sledite pa lahko tudi njihovemu Facebook profilu.