O-STA

Napoved: Najava prireditve Naj prostovoljec_ka leta 2022

Mladinski svet Slovenije (MSS) pripravlja zaključno prireditev natečaja Prostovoljec leta, ki bo v petek, 27. oktobra 2023, ob 13.00, v Predsedniški palači v Ljubljani. Prireditev bo gostila častna pokroviteljica projekta Naj prostovoljka in naj prostovoljec leta 2022 predsednica RS dr. Nataša Pirc Musar. Letos bomo tako že enaindvajsetič zapored podelili priznanja in Naj nazive prostovoljcem in prostovoljskim projektom za dosežke iz preteklega leta.

V natečaj je letos prispelo 65 prijav, 15 za projekte in 50 za posameznike. Komisija je med njimi izbrala nosilce naslednjih nazivov oz. priznanj: Naj prostovoljka in Naj prostovoljec v treh starostnih kategorijah (do 19 let, od 20 do 29 let in nad 30 let), naziv Naj prostovoljski projekt, posebej pa še naziva Naj mladinski voditelj in Naj mladinski projekt ter tri priznanja za posebne dosežke.

Na prireditev v Predsedniški palači v Ljubljani so povabljeni vsi prijavljeni prostovoljci in predstavniki prijaviteljskih organizacij, med katerimi so različne mladinske, humanitarne in druge nevladne organizacije ter tudi javne institucije, kot so šole, domovi za starejše občane in drugi javni zavodi. Imena nagrajencev bodo znana šele ob sami podelitvi. Podelitev bo povezoval mlad in vesel Lovro Prešiček, za glasbeno popestritev pa bodo poskrbele dame iz skupine Bepop.

Prostovoljci in projekti so bili izbrani na podlagi natečaja, ki ga je MSS objavil februarja letos, z njim pa povabil vse institucije in posameznike, ki v svoje dejavnosti vključujejo prostovoljstvo, da prijavijo svoje najboljše prostovoljce, prostovoljke in projekte za leto 2022. Po zaključku natečaja je izbor za Naj nazive opravila komisija, sestavljena iz predstavnikov Slovenske filantropije, Zavoda Nefiks, Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Urada RS za mladino, Zavoda Movit, Fakultete za socialno delo Univerze v Ljubljani ter Mladinskega sveta Slovenije.

Na prireditev so vabljeni vsi predstavniki medijev. Veseli bomo, če nam sporočite svojo prisotnost, da vas dodamo na seznam udeležencev.

Za več informacij smo vam na voljo na e-naslovu pr@mss.si ali preko telefona na 030 307 114.

Povezave:

· Objava natečaja.

· Več o lanski prireditvi: na Facebooku.

Mladinski svet Slovenije, Dimičeva 9. SI-1000 Ljubljana; w: www.mss.si; e: info@mss.si

Wee MLADINSKI SVET SLOVENIJE NATIONAL YOUTH COUNCIL OF SLOVENIA