O-STA

STA projekti tedna: Partner pri treh velikih dogodkih

Slovenska tiskovna agencija je v minulih dneh kot medijski partner sodelovala pri več dogodkih. Zagotovili smo številne neposredne spletne prenose in druge multimedijske vsebine, s poglobljenim tematskim prispevkom STAfokus pa smo napovedali prav poseben dogodek v prihajajočem prazničnem tednu.

STA FOKUS

Pred 30. Balkansko olimpijado, ki se začenja v nedeljo, smo na posebni spletni podstrani pripravili STAfokus. S fotografijami in infografikami smo predstavili tekmovanje v programiranju za srednješolce iz držav Balkanskega polotoka in sosednjih držav, ki poteka pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije. Ker gre za mednarodni dogodek, smo vsebino prevedli tudi v angleški jezik. Ustvarjene vsebine smo z našimi sledilci delili na družbenih omrežjih STA.

NEPOSREDNI SPLETNI PRENOSI

Po tem, ko smo v minulem tednu v živo prenašali odprtje festivala znanosti in inovativnosti UNI.MINDS, smo v sredo pospremili tudi njegov zaključek. V sodelovanju z Ministrstvom za visoko šolstvo, znanost in inovacije smo zagotovili neposredni spletni prenos dogodka z več kamerami in režijo, fotografiranje dogodka, prenos dogodka na video.sta.si in družbenih omrežjih (YouTube, Linkedin in Facebook). Za naročnika smo pripravili tudi nekajminutni promocijski videoposnetek.


Ljubljansko borzo smo podprli pri izvedbi Finančnega festivala in dvodnevno dogajanje neposredno delili na naših družbenih omrežjih STA. Z delitvijo prenosa v živo na kanale STA smo namreč zagotovili, da je dogodek dosegel širši krog gledalcev. V obeh dneh smo smo zabeležili preko 7800 video ogledov.


Organizirate dogodek in imate zagotovljeno ekipo, ki ga bo neposredno prenašala, vendar nimate kanala, s katerim bi dosegli širšo javnost? Delitev neposrednega spletnega prenosa na kanalih STA je odlična rešitev, saj vaš prenos umestimo na našo stran video.sta.si in družbena omrežja, s čimer zagotovimo, da vsebina ne ostane spregledana.

*****

Kaj nas čaka v prihodnjem tednu?

Kljub bolj prazničnim dnem in šolskim počitnicam bo v prihodnjem tednu pestro v Mariboru, kjer bo pod okriljem Zveze tehnične kulture Slovenije in Ministrstva za digitalno preobrazbo potekala 30. Balkanska računalniška olimpijada. Dogajanje bomo celovito medijsko podprli z neposrednim spletnim prenosom z dvema kamerama in režijo ter fotografiranjem. V živo na naših kanalih (STAvideo, Facebook, Linkedin, Youtube) bomo prenašali odprtje olimpijade in njen zaključek.

Kako do nas?

Več o naših aktualnih projektih, storitvah, novostih, dogodkih in posebnih ponudbah najdete tudi na profilu STA Marketing na Linkedinu, za sodelovanje in povpraševanje pa pišite na marketing@sta.si.