O-STA

Dobrodelni teden solidarnosti na GCC se zaključuje

Veliki predpočitniški dobrodelni koncert Gimnazije Celje - Center in dobrodelno druženje generacij Naših 111, sta občini Luče namenila več kot štiri tisoč evrov Že šestnajsto leto zapored sta Dijaška skupnost Gimnazije Celje - Center (GCC) in Društvo GCC v tednu pred jesenskimi počitnicami pripravila dobrodelni koncert, s katerim se tradicionalno začenjajo dobrodelne in prostovoljske akcije, ki so jih dijaki in mentorji šole, ki se že nekaj let zapored lahko ponaša z nazivom Junaki našega časa Slovenske filantropije, pripravili v tem šolskem letu. Osrednji glasbeni gost dobrodelnega koncerta je bil pevec Nipke, nastopili so tudi glasbeni sestavi GCC, v stand up komičnem delu se nam je pridružil Dejan Ikovic - Bushi. Dobrodelni koncert, ki ga je z dijaško skupnostjo organiziral 4. d-razred, je hkrati tudi osrednji dogodek tedna solidarnosti, ki je na GCC letos mineval v duhu teme šolskega leta, ki smo jo po Srečku Kosovelu naslovili Proti človeku. Počaščeni smo, da nas je obiskal bivši predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in podžupan Mestne občine Celje, Uroš Lesjak. Dijake sta spodbudila k solidarnosti in dobrim delom, ter čestitala za plemenite akcije, ki so jih v tednu solidarnosti predlagali in izvedli. Župan občine Luče se je zaradi velike nevarnosti nove naravne nesreče opravičil, je pa dijakom sporočil veliko zahvalo za njihovo nesebično podporo.

Koncert skupaj z umetniško akcijo poslikave in prodaje rabljenih srajc, ki so jo pripravili dijaki programa umetniška gimnazija - likovna smer, predstavlja eno večjih mladinskih humanitarnih akcij na Celjskem in sproščen ter razmišljujoč uvod v jesenske počitnice. Sredstva, ki smo jih zbrali, so letos namenjena občini Luče, ki je bila v nedavnih naravnih nesrečah močno poškodovana. Mentorica dijaške skupnosti, Ana Metličar, in koordinator glasbenega dela ter mentor več glasbenih zasedb, Sašo Šonc, sta ob koncu dobrodelnega koncerta požela velik aplavz za odlično organizacijo in brezhibno mentorsko delo.

Dobrodelnosti pa se je pridružilo tudi tradicionalno srečanje generacij ob 111. obletnici izgradnje šolske stavbe, letos naslovljeno Vokalna eksplozija GCC. Glasba, druženje in dobrodelnost sta obeležila osrednji dogodek Društva GCC, ki združuje nekdanje in sedanje dijake ter učitelje in podpornike GCC. Nastopili so naši sedanji in nekdanji dijaki, zbrani v zasedbe The Šlagers, FaVoZa, Nonet GCC, Dekliši pevski zbor, Ad hoc in premierno na velikem šolskem dogodku še GCC pop zbor, ki ga vodi nekdanja dijakinja Sandra Feketija in združuje mame nekdanjih in sedanjih dijakov ter podpornice GCC.

Petkov dobrodelni mafin pa je bil še prispevek Interakt kluba Celje, ki je na šoli prispeval k dobrodelnosti še s peko mafinov.

Teden solidarnosti tako zaključujemo z več kot štirimi tisočaki evrov namenjenimi občini Luče, dobrodelne akcije pa se še nadaljujejo in verjamemo, da bomo zbrali še več sredstev.

PRILOGA: Fotoutrinki z dobrodelnega koncerta in Vokalne eksplozije GCC (arhiv GCC)

Dodatne informacije: Rok Lipnik, ravnatelj GCC, rok.lipnik@gcc.si, 041 39 29 49