O-STA

PSA je TempoVestovemu skladu II LP prodala portfelj tveganega kapitala V2 FCPR

PALO ALTO, Kalifornija - (BUSINESS WIRE) -- 21. september, 2006 -- V2 FCPR je s pomočjo svoje družbe za upravljanje VPSA zaključil prodajo portfelja družb TempoVestovemu skladu II LP, komanditni družbi iz Delawara, ki mu svetuje Tempo Capital Partners ("Tempo") in ga financira HarbourVest Partners. Kompleksna prodaja za nerazkrito ceno obsega 14 družb iz 9 držav, vključno z OneAccess Networks, TES Electronic Solutions (prej Thales Electronic Solutions), Webify, Neophotonics, in Infusio.

Philippe Charquet, bivši predsednik VPSA, se je pridružil Tempu kot partner in bo imel vodilno vlogo v upravljanju premoženja TempoVestovega sklada II LP.

Tempo je specializirana družba za investicijsko svetovanje s sedežem v Londonu, ki kupuje in upravlja portfelje investicij tveganega kapitala. Tempo je trenutno investicijski svetovalec številnih skladov, ustanovljenih skupaj z vodilnimi družbami skladov skladov, da bi kupovali tvegane portfelje na sekundarnem trgu. S celotnimi kapitalskimi obveznostmi tem skladom v višini okrog 200 milijonov evrov in skupaj približno 50 investicijami je Tempo trenutno prvi na svojem področju v Evropi.

VPSA (prej Viventures Partners SA) je bila prej oddelek za tvegani in zasebni kapital družbe Vivendi Universal. S sedežema v Parizu in Palo Altu v Kalifornija je VPSA upravljal s kapitalom, ki je presegal 500 milijonov dolarjev, in investicijami v več kot 50 tehnoloških, medijskih in telekomunikacijskih družbah.

VPSA sta svetovali SJ Berwin, Morrison & Foerster, in Campbell Lutyens, Tempo Capital Partners pa CMS Cameron McKenna.

Akhil Suri,

+33 1 5357 7700

www.vpsa.com

or

Tempo Capital Partners

David Tate,

+ 44 20 7255 7510

www.tempo-cap.com