O-STA

STA projekti tedna: STAvideo s počitniškimi vsebinami in posodobitvijo

Kljub počitniško obarvanemu tednu je bilo na Slovenski tiskovni agenciji delovno tudi v minulih dneh. Med drugim smo medijsko podprli 30. Balkansko računalniško olimpijado v Mariboru, ob tem pa krepimo tudi vsebine v našem video servisu. V eni od aktualnejših video zgodb je ekipa STA poiskala odgovor na vprašanje, zakaj jesenskim počitnicam rečemo tudi krompirjeve, na spletni strani STAvideo pa najdete novost pri kategorizaciji naših vsebin.

STAVIDEO

30. Balkanska računalniška olimpijada

Ob prelomu meseca je pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije in Ministrstva za digitalno preobrazbo potekala 30. Balkanska računalniška olimpijada. STA je dogajanje celovito medijsko podprla. Odprtje in zaključek olimpijade smo snemali z dvema kamerama, z režijo pa smo zagotovili, da je bila grafična podobna neposrednega prenosa (STAvideo, Facebook, Linkedin, Youtube) na najvišjem nivoju.

Dogajanje je izkušen fotograf STA tudi ujel v objektiv. Fotografije smo posredovali naročniku za njegove potrebe, po dogodku pa smo jih objavili tudi v našem foto servisu, kjer so na voljo našim naročnikom in drugim zainteresiranim uporabnikom. https://foto.sta.si/#!a/117835

Na posebni spletni podstrani smo pred začetkom olimpijade pripravili STAfokus, besedilo obogateno s fotografijami, infografikami, videoposnetki in povezavami na spletno stran organizatorja, v času trajanja dogodka pa smo ga sproti aktualizirali in vsebinsko dopolnjevali. Ker gre za mednarodni dogodek, smo vsebino prevedli tudi v angleški jezik in jo delili na družbenih omrežjih STA.

Jesenske počitnice

V duhu šolskih počitnic je ekipa STAvideo pripravila video zgodbo o tem, zakaj jesenskim počitnicam rečemo tudi krompirjeve. Obiskali so Slovenski šolski muzej v Ljubljani, kjer so s sogovorniki spregovorili o zgodovinski povezavi med šolo in krompirjem. Video zgodbo smo objavili v našem video servisu STAvideo, vsebina pa je dostopna tudi na kanalu Youtube v slovenskem in angleškem jeziku. Naročniki z razširjenim dostopom si jo lahko ogledajo in jo vdelajo na svoje spletne strani.

Video vsebine našega servisa so opremljene tudi s transkripti. S pomočjo strojnega prepisa zvočnega posnetka v besedilo lahko vsebino naročniki veliko hitreje pregledajo in najdejo za njih pomembne informacije.


NOVOST NA PORTALU STAvideo

Na spletnem portalu STAvideo naročnikom zagotavljamo uporabo in dostop do posnetkov in prenosov v živo z najpomembnejših aktualnih dogodkov, video zgodb s področja politike, družbe, gospodarstva, kulture in športa ter tematskih video posnetkov iz Slovenije. Zaradi boljše preglednosti in hitrejšega brskanja smo na novo dodali tudi kategorijo partnerskih vsebin. Tukaj so zbrani vsi neposredni spletni prenosi, pripravljeni z našimi partnerji. Za ogled so na voljo brezplačno.

Posebna nagrada sodelavki STA

Video vsebine nastajajo pod budnim očesom vodje vodje servisa STA Lee Udovč, ki je tudi urednica portala STAznanost. Nedavno ji je Evropska zveza za znanstveno novinarstvo podelila tretjo nagrado na izboru za evropskega znanstvenega novinarja. Po prejemu nagrade, ki spodbuja odličnost in inovacije na področju znanstvenega novinarstva po vsej Evropi, je postala tudi ime tedna na Valu 202. Na STA smo ponosni, da imamo take sodelavce. Njen dosežek smo med drugim v predstavili v prispevku na portalu Slovenia Times, kjer je v angleškem jeziku dostopen tudi tujegovoreči javnosti.

*****

Kaj nas čaka v prihodnjem tednu?

Prihajajoči teden bomo začeli z neposrednim prenosom konference Agencije RS za varnost prometa o evropskih praksah in naprednih strategijah za zmanjševanje vožnje pod vplivom alkohola. Na virtualni okrogli mizi STAkluba, ki jo pripravljamo v sodelovanju z Društvom liga proti epilepsiji Slovenije, bomo s sogovorniki spregovorili o življenju z eno najpogostejših nevroloških bolezni, ki je še vedno po nepotrebnem stigmatizirana. Sredi tedna vabljeni vabljeni, da se nam pridružite v živo, na okrogli mizi STAkluba in Zveze društev slovenskih filmskih ustvarjalcev o kulturnem pomenu slovenske avdiovizualne industrije. Ekipa STA se bo odpravila tudi na Bled, kjer bo celovito medijsko podprla letošnje srečanje računovodij Slovenije.

Kako do nas?

Več o naših aktualnih projektih, storitvah, novostih, dogodkih in posebnih ponudbah najdete tudi na profilu STA Marketing na Linkedinu, za sodelovanje in povpraševanje pa pišite na marketing@sta.si.