O-STA

Prisluhnite Tomu Križnarju in Igorju Drnovšku v drugi epizodi 1, 2, 3 ... bis! podkasta Slovenske filharmonije

Podkast Slovenska filharmonija
gost Tomo Križnar
gost Igor Drnovšek

Voditelj Tilen Artač, Tomo Križnar in Igor Drnovšek v drugi epizodi 1, 2, 3 ... bis! podkasta Slovenske filharmonije spregovorijo o povezavi klasične glasbe in vojne, tujih krajih in problemu zahodne civilizacije. Tudi v tej epizodi vas čaka čudovito glasbeno presenečenje.

Voditelj in glasbenik Tilen Artač v drugi epizodi gosti dva zanimiva gosta, ki ju povezujeta glasba in popotništvo - to sta Tomo Križnar in Igor Drnovšek. Tomo Križnar je popotnik, aktivist za človekove pravice in - kot ga je napovedal gostitelj - "po rodu Gorenjec, po duši pa ljubitelj klasične glasbe". Igor Drnovšek pa je profesionalni klasični glasbenik, tenorist, ki ga je petje v zboru vodilo vse do Slovenske filharmonije, v prostem času pa strasten avanturist in popotnik. Prvi je po izobrazbi strojni tehnik in diplomirani ekonomist, drugi profesor geografije, a oba je življenje vodilo v drugo smer.

Celoten video je na voljo na platformi MetroPLAY in si ga lahko ogledate TUKAJ.

Spremljajte 1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije s Tilnom Artačem. Voditelj Tilen Artač, akademski glasbenik in odličen imitator, v podkastu gosti izjemne posameznike, ki so tako ali drugače povezani s klasično glasbo. Gostje skozi svoje zgodbe in izkušnje omogočajo, da bolje spoznamo in razumemo ta prav poseben umetniški žanr. Ta je namreč več kot le zvok; je izraz čustev, zgodovine in človeškega duha. S svojim unikatnim pristopom voditelj s pomočjo zanimivih sogovornikov poslušalcu odkriva to izjemno umetnost na nov in navdihujoč način. Kot ena izmed posebnosti podkasta je ta, da se gost preizkusi v kratkem glasbenem izzivu.