O-STA

Telekom Slovenije prevzel krovno pokroviteljstvo slovenskih smučarjev

Telekom Slovenije in Smučarska zveza Slovenije sta v četrtek, 16. novembra, pred začetkom tekem FIS svetovnega pokala v smučarskih skokih podpisala pogodbo o sponzorskem sodelovanju, s čimer Telekom Slovenije v novo sezono vstopa kot sponzor celotne smučarske družine. Telekom Slovenije tako prevzema krovno pokroviteljstvo v tem olimpijskem ciklu, katerega vrhunec bodo zimske olimpijske igre v Cortini d'Ampezzo leta 2026.

Pogodbo sta podpisala Boštjan Škufca Zaveršek, podpredsednik uprave Telekoma Slovenije, in Uroš Zupan, direktor Smučarske zveze Slovenije.

Boštjan Škufca Zaveršek, podpredsednik uprave Telekoma Slovenije, je ob tem izpostavil, da bo v okviru pogodbe "del sredstev neposredno namenjen športnikom, in sicer na podlagi njihove aktivacije v digitalnem okolju. Športniki nas navdihujete in navdušujete, z vami delimo skupne vrednote, predvsem pa to, da se nikoli ne predamo in da želimo vedno še boljše. Zato s ponosom vstopamo v naše skupno sodelovanje."

Telekom Slovenije sodi med tradicionalne in največje podpornike slovenskega športa in športnikov. Je sponzor številnih športnih zvez, klubov ter profesionalnih in rekreativnih športnih dogodkov. Med drugim je podpornik slovenskih olimpijcev, smučarjev, kolesarjev, nogometašev, odbojkarjev, atletov, kajakašev, rokometašev, veslačev, podpira mnoge slovenske športne klube ter je sponzor kolesarske dirke Po Sloveniji, Maratona Franja, tekem v smučarskih skokih v Planici in številnih drugih dogodkov.