O-STA

STA projekti tedna: Raznolike vsebine na STAvideo, vredne vaše pozornosti

Da video servis STAvideo Slovenske tiskovne agencije postaja vse pomembnejši, dokazujejo naši zvesti naročniki, ki so STA tudi v tem tednu izbrali za svojega partnerja. Z neposrednimi spletnimi prenosi in vključitvijo na kanale STA smo poskrbeli, da pomembne družbene teme njihovih dogodkov niso prezrte. Z javnostjo smo delili vsebine iz sveta podjetništva, znanosti in novinarstva. Naša ekipa iz video servisa pa je v tem tednu pripravila tudi več aktualnih zgodb, ki so vredne vaše pozornosti. Več v prispevku.

STAVIDEO

Na spletnem portalu STAvideo naročnikom zagotavljamo dostop do posnetkov in prenosov v živo z najpomembnejših aktualnih dogodkov iz Slovenije, video zgodb s področja politike, družbe, gospodarstva, kulture in športa ter tematskih video posnetkov iz Slovenije.

V tem tednu je ekipa STA pripravila več aktualnih video zgodb:




Naročnikom na STAvideo je z osnovnim dostopom na voljo ogled vseh vsebin v celotni dolžini, razširjen dostop pa omogoča tudi prenos in uporabo vsebin. Če vas zanima dostop do visokokakovostnih video vsebin, se za več informacij oglasite na marketing@sta.si.

NEPOSREDNI SPLETNI PRENOSI

- neposredni spletni prenos

Kot medijski partner smo z neposrednim spletnim prenosom pospremili podelitev nagrad najuspešnejšim tujim investitorjem v letu 2023 - FDI Award Slovenia v organizaciji SPIRIT Slovenija in Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport. Del prireditve je povezoval novinar STA Jernej Šmajdek.
STA je zagotovila tudi neposredni prenos posveta o pomenu spoštovanja človekovih pravic v gospodarstvu, ki sta ga organizirala Varuh človekovih pravic v sodelovanju za sonaraven razvoj Focus in Klubom slovenskih podjetnikov.


- vključitev neposrednega spletnega prenosa na kanale STA

Na kanale STA smo vključili neposredni spletni prenos dvodnevnega dogajanja Dneva ARIS, ki ga je organizirala Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARIS).

V razpravi o širjenju dezinformacij in njihovega vpliva na demokratične procese, ki ste jo lahko spremljali tudi prek omrežij STA, je sodelovala tudi namestnica odgovornega urednika STA Barbara Štrukelj.

Z vključitvijo neposrednih spletni prenosov na kanale STA smo medijsko podprli tudi novinarski festival Naprej/Forward, ki poteka po več krajih v državi.


STAFOKUS Z INTERAKTIVNIM ZEMLJEVIDOM

Pred prihajajočim veselim decembrom smo pripravili pregledne članke z dogajanjem po državi, v katere smo vključili tudi interaktivne zemljevide s prikazom prižigov lučk in drsališči, pa tudi sejmov rabljene smučarske opreme. Interaktivne zemljevide lahko redno posodabljamo s svežimi informacijami, ponujajo pa tudi možnost vključitve v objave na drugih spletnih straneh in družbenih omrežjih.

Interaktivni zemljevid, ki ga vključimo v STAfokus, lahko pripravimo tudi v sodelovanju z naročnikom.

- STAfokus je na posebni spletni strani objavljeno besedilo, obogateno s fotografijami, infografikami, videoposnetki in povezavami na druge spletne strani.

- Ob objavi STAfokus izpostavimo na spletni strani www.sta.si, delimo pa ga tudi na spletnih družbenih omrežjih STA.

- Fokus lahko prevedemo tudi v angleški jezik.

- Pripravimo ga v sodelovanju z naročnikom. Za osnovo uporabimo njegove vsebine ter materiale, ki jih pripravimo in nadgradimo skladno s profesionalnimi standardi novinarstva.


*****

Kaj nas čaka v prihodnjem tednu?

Teden bomo začeli z okroglo mizo STAkluba, na kateri bomo s pomočjo sogovornikov iz zdravstvenih vrst izvedeli, kako se lahko zaščitimo proti pnevmokoknim okužbam, sklenili pa ga bomo z vključitvijo neposrednega prenosa uvodne razprave letošnje izvedbe največje univerzitetne konference "Modela združenih narodov" v Sloveniji MUNLawS. Razpravljali bodo o razvoju in stanju demokracije, pripravljenosti na spremembe ter lekcijah iz preteklosti, ki so podlaga za ukrepe prihodnosti.

Kaj vse se bo še na STA dogajalo ob prelomu meseca, spremljajte na kanalih STA. Ob bližajočem se koncu leta naši novinarji že pripravljajo prve preglede dogajanj doma in po svetu v letu 2023.

Kako do nas?

Več o naših aktualnih projektih, storitvah, novostih, dogodkih in posebnih ponudbah najdete tudi na profilu STA Marketing na Linkedinu, za sodelovanje in povpraševanje pa pišite na marketing@sta.si.