O-STA

STA projekti tedna: Fotografski partner pri vaših medijskih dogodkih

Slovenska tiskovna agencija proti mesecu decembru leta stopa delovno. V iztekajočem tednu smo številnim partnerjem zagotovili podporo njihovih projektov in dogodkov v obliki organizacije okrogle mize, neposrednih spletnih prenosov in vključitev teh na kanale STA. Pestro je bilo tudi v foto servisu, saj smo v objektiv med drugim ujeli podelitev različnih nagrad in priznanj za izjemne dosežke. Če želite tudi vi podoben dogodek ovekovečiti, je STA pravi naslov - letos smo objavili že skoraj 90.000 fotografij, od tega jih je le v novembru nastalo okoli 5700.

STAFOTO

V foto servisu STA dnevno zagotavljamo fotografije z najpomembnejših političnih, gospodarskih, kulturnih in športnih dogodkov v državi ter fotografije s področja zabave in družbenega dogajanja. Letos smo objavili že skoraj 90.000 fotografij, med katerimi jih je večina, nekaj manj kot 85.000, delo naših izkušenih fotografov in sodelavcev. V novembru smo objavili okoli 5700 lastnih in okoli 470 partnerskih fotografij. V albumu si lahko ogledate nekaj utrinkov po našem izboru, ki smo jih v objektiv ujeli v novembru.

Poleg lastnih fotografij ponudba STA vključuje tudi foto gradivo tujih agencij, s katerimi ima STA vzpostavljeno izmenjavo fotografij (Xinhua, dpa, Beta, Tanjug, Hina).

STA v okviru tržnih storitev ponuja tudi možnost najema fotografa. V tem tednu je izkušen fotograf STA v objektiv ujel podelitev Zoisovih in Puhovih nagrad ter priznanj za izjemne dosežke v znanstvenoraziskovalni in razvojni dejavnosti. Fotografije smo posredovali naročniku za njegove potrebe, po dogodku pa smo jih objavili tudi v našem foto servisu, kjer so na voljo našim naročnikom in drugim zainteresiranim uporabnikom. Fotografije lahko tudi natisnemo.

OKROGLA MIZA STAKLUBA

Zagotovili smo tudi fotografiranje okrogle mize STAkluba, na kateri smo s pomočjo sogovornikov iz zdravstvenih vrst izvedeli vse o nevarnostih pnevmokoknih okužb, pa tudi o tem, kako se lahko pred njimi učinkovito zaščitimo.


STA vas z dolgoletnimi izkušnjami lahko medijsko podpre pri izvedbi dogodkov, ki so v skladu s profesionalnimi standardi in avtonomno uredniško presojo.

Medijska podpora dogodka vključuje:

  • pripravo in razpošiljanje vabila ter vključitev v napovednik STA

  • vsebinsko zasnovo in vodenje pogovora

  • snemanje in neposredni prenos dogodka

  • delitev prenosa na družbenih omrežjih STA

  • fotografiranje dogodka

  • kratke video izjave sogovornikov

S sodelovanjem z STA dogodki ne ostanejo spregledani, saj kanale STA spremlja širok krog zvestega občinstva, poleg tega pa so partnerske video vsebine na portalu STAvideo brezplačno dostopne zainteresirani javnosti.

NEPOSREDNI SPLETNI PRENOSI

Vključitev neposrednega spletnega prenosa na kanale STA

Pestro dogajanje iztekajočega se tedna smo zabeležili s številnimi neposrednimi spletnim prenosi po izboru uredništva. Z vključitvijo neposrednega spletnega prenosa na kanale STA pa smo pospremili uvodno razpravo Modela UN, ki jo je s partnerji soorganizirala Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji.

Vključitev neposrednega spletnega prenosa na kanale STA je odlična rešitev, saj vaš prenos umestimo na našo stran video.sta.si in družbena omrežja, s čimer zagotovimo, da vsebina ne ostane spregledana.


*****

Kaj nas čaka v prihodnjem tednu?

STA bo v prihodnjem tednu med drugim zagotovila neposredni spletni prenos predstavitve Poročila o produktivnosti 2023, ki ga pripravlja Urad za makroekonomske analize in razvoj, na svoje kanale pa bo vključila tudi neposredni prenos dogodka Pisarne evropskega parlamenta v Sloveniji.

Kako do nas?

Več o naših aktualnih projektih, storitvah, novostih, dogodkih in posebnih ponudbah najdete tudi na profilu STA Marketing na Linkedinu, za sodelovanje in povpraševanje pa pišite na marketing@sta.si.