O-STA

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani je na lestvici najboljših fakultet v Evropi napredovala za pet mest

Financial Times danes je objavil evropsko lestvico poslovnih šol in Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani je znova uvrščena med 95 najboljših poslovnih šol v Evropi. Na lestvici Financial Times je letos napredovala za pet mest.

Ljubljana, 4. 12. 2023 - Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani (UL EF) je letos dosegla izjemen uspeh in se povzpela še za pet mest na prestižni lestvici Financial Times. S tem je kot edina poslovno-ekonomska šola iz regije na tej ugledni lestvici zopet potrdila, da sodi med najboljše poslovne šole v Evropi.

Lestvica Financial Times je neodvisna lestvica, ki ocenjuje kakovost izobraževalnih programov poslovnih šol. Ta izjemen rezultat je odraz odlične ocene dveh študijskih programov Ekonomske fakultete, ki sta se uvrstila med najboljše poslovne programe v Evropi. Program "IMB - International Masters in Business and Organisation" je namreč že šesto leto zapored med najboljšimi programi "Master in Management" na globalni lestvici Financial Timesa in je tudi letos še enkrat potrdil svojo odličnost.

Drugi izjemno visoko uvrščen na evropski lestvici Financial Times "Executive MBA" pa je program Ekonomske fakultete "Ljubljana MBA". Prav odlična ocena omenjenih dveh programov na globalni in evropski lestvici Financial Timesa je Ekonomsko fakulteto Univerze v Ljubljani letos pozicionirala še za pet mest višje kot lani, kar pomeni, da je fakulteta v zadnjih dveh letih svoj položaj izboljšala za 20 mest. To ni le objektivno priznanje za Ekonomsko fakulteto in Univerzo v Ljubljani, ampak tudi potrditev izjemnega prizadevanja ter ambicij vseh zaposlenih k nenehnemu prizadevanju po visoki kakovosti izobraževanja, vpeljevanja sodobnih metod pri pedagoškem delu, vključevanja inovativnih vsebin in pristopa k študentom.

Prof. dr. Tomaž Turk, dekan Ekonomske fakultete, je ob tem povedal: "Ta dosežek je rezultat vizije, ki jo ima fakulteta in je močno povezana z ambicijo postati ena od najprestižnejših šol ne le v regiji, temveč tudi v Evropi. Vstopni pogoj za rangiranje na neodvisni lestvici Financial Times so seveda naše mednarodne akreditacije EQUIS, AMBA in AACSB, ki smo jih pridobili v preteklih letih. Lestvica iz globalnega in evropskega vidika objektivno ocenjuje kakovostprogramov, zato predstavlja dragoceno informacijo vsem, ki iščejo izobraževanje na priznani in ugledni poslovni šoli. Predstavlja tudi izjemno priznanje vsem kolegom, ki vodijo in sodelujejo na obeh programih. Zagotovo pa je to tudi pomembna spodbuda, da še naprej sledimo najvišjim standardom in še naprej gradimo odličnost v izobraževanju in raziskovanju ter s tem krepimo tudi ugled Univerze v Ljubljani."

O Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani: Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani je vodilna poslovno-ekonomska institucija v Sloveniji in uveljavljena tudi kot ena od najprestižnejših v regiji. S poudarkom na kakovosti izobraževanja, inovacijah in mednarodni odličnosti, fakulteta študentom omogoča pridobivanje znanja in veščin, ki jih potrebujejo za uspešno kariero in osebni razvoj.

Za več informacij: Polona Azarov, mag. posl. ved, 040 124 460 ali polona.azarov@ef.uni-lj.si.