O-STA

STA projekti tedna: V december s pregledom iztekajočega se leta in novimi načrti

Na Slovenski tiskovni agenciji smo se v začetku meseca ozrli v dogajanje preteklega leta doma in po svetu, ki ga skrbno popisujejo uredništva STA. Ob tem smo izpeljali več medijskih sodelovanj z dolgoletnimi partnerji, ekipa STAvideo pa je praznični duh ujela v tematskih video posnetkih prižigov lučk po Sloveniji, ki smo jih zbrali na koncu tedenskega pregleda. Več v prispevku.

STAnovice

Uredništva STA pred iztekom leta pripravijo preglede najpomembnejših dogodkov v Sloveniji in njene mednarodne dejavnosti v letu 2023. Prve, ki jih bomo v prihodnjih tednih še dopolnili, smo v splošnem servisu STAnovice objavili v začetku meseca.

Pregledi so v celoti dostopni našim naročnikom, med katere sodijo vsi največji slovenski mediji, pa tudi veleposlaništva, različna podjetja in druge organizacije, ki jih zanima aktualno dogajanje doma in po svetu.

Splošni servis novic, ki predstavlja najbolj izčrpen informativni vir o dogajanju v Sloveniji in po svetu, je osrednja storitev v ponudbi STA. V servisu je uporabnikom dnevno na voljo bogat izbor novic z vseh področij - od politike in gospodarstva do vsebin iz znanosti, tehnologije, kulture in športa, pa tudi iz kronike in zanimivosti. V povprečju na dan novinarji STA pripravijo več kot 300 novic.

Splošni servis vključuje še napovedi dogodkov, preglede dogodkov, sporočila uredništvom, pregled tiska in servisne informacije, kot so promet, vreme in splošna obvestila.

STAVIDEO

TEMATSKI POSNETKI

STA že vrsto let sledi sodobnim tehnološkim trendom in potrebam trga, zato samo konec lanskega leta ponudbo multimedijskih vsebin obogatili z video servisom. Ob izteku leta je ekipa STAvideo obiskala nekaj prižigov lučk in odprtij prazničnih sejmov po Sloveniji ter pripravila tematske posnetke, ki si jih naši naročniki lahko ogledajo na video.sta.si. Prižiga prazničnih lučk v Mariboru in Ljubljani sta na voljo tudi v obliki video zgodb.

NEPOSREDNI SPLETNI PRENOS

STA je v tem tednu zagotovila neposredni spletni prenos predstavitve Poročila o produktivnosti 2023, v katerem so se na Uradu RS za makroekonomske analize in razvoj posvetili izzivom krepitve produktivnosti in trendom na trgu dela. Neposredni prenos je bil na voljo v našem video servisu video.sta.si in na družbenih omrežjih Facebook, Youtube in LinkedIn.


VKLJUČITEV NEPOSREDNEGA SPLETNEGA PRENOSA NA KANALE STA

Na kanale STA smo vključili neposredni prenos spletne razprave v okviru Studia Evropa, na kateri so spregovorili o dosežkih evropskih poslank in poslancev v mandatu 2019-2024. Gostje so bili poslanke in poslanci Evropskega parlamenta iz Slovenije.

Vključitev neposrednega spletnega prenosa na kanale STA je odlična rešitev, saj vaš prenos umestimo na našo stran video.sta.si in družbena omrežja, s čimer zagotovimo, da vsebina ne ostane spregledana.

*****

Kaj nas čaka v prihodnjem tednu?

V prihodnjem tednu bo STA zagotovila neposredni prenos razprave o digitalnem evru v organizaciji Banke Slovenije. Dogodek bomo posneli s tremi kamerami, z režijo pa bomo grafično podobo prenosa dvignili na najvišji nivo.

Z režijo lahko poskrbimo tako za grafične vizualije kot za podnaslovitve, vključitev prezentacij in drugih multimedijskih vsebin ali vklopa govorcev z druge lokacije neposredno v prenos.

Kako do nas?

Več o naših aktualnih projektih, storitvah, novostih, dogodkih in posebnih ponudbah najdete tudi na profilu STA Marketing na Linkedinu, za sodelovanje in povpraševanje pa pišite na marketing@sta.si.