O-STA

Župan sprejel uspešne velenjske športnice in športnike

Foto

Danes smo pripravili sprejem za velenjske športnice in športnike, ki so nas v letošnjem letu razvajali z izjemnimi predstavami na različnih tekmovanjih. Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol s sodelavci in predsednikom Športne zveze Velenje se je za vrhunske nastope in odlično promocijo našega mesta zahvalil Diandri Bekčić, Staši Lipnik, Gorazdu Frančku Tiršku in Deanu Vukančiću ter jim namenil tudi denarne nagrade za nadpovprečne športne dosežke. "Športniki ste naši največji promotorji in motivatorji naše mladine," je poudaril župan Peter Dermol.

Župan Mestne občine Velenje Peter Dermol je v imenu Velenjčank in Velenjčanov vsem iskreno čestital za izjemne rezultate in poudaril, da želimo dobro vez s športniki in klubi ohranjati še naprej. "Izjemno ponosen sem, da velenjski športniki dosegajo vrhunske športne rezultate v različnih športih. Lepo je biti župan mesta, kjer so rezultati tako navdušujoči, da je tudi odločitve za podporo športnikom, klubom in vlaganja v športno infrastrukturo veliko lažje podpreti. Če so dobri rezultati, je več motivacije, podpore in več priložnosti." Kot je povedal župan, bo v Velenju svetla prihodnost tudi v športu. Z novimi podjetji in delovnimi mesti z višjo dodano vrednostjo se obeta družbeno odgovorno ravnanje z večjo podporo velenjskim športnim klubom za vzgojo nove generacije perspektivnih športnikov.

Odličnih rezultatov se veseli tudi predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik, ki je povedal, da ima šport v Velenju izjemno podporo s strani lokalne skupnosti. V Velenju znamo prisluhniti potrebam športnic in športnikov ter pomagamo vedno in po najboljših možnostih.

V imenu vseh prisotnih športnikov se je županu zahvalil Gorazd Franček Tiršek in potrdil, da se v Velenju res lepo skrbi za šport in tekmovalce. Vsak, ki ima voljo in željo, ima na razpolago tudi ustrezno infrastrukturo za doseganje vrhunskih športnih rezultatov.

Parakarateistka Diandra Bekčić iz Karate kluba Velenje je na svetovnem prvenstvu v Budimpešti osvojila 5. mesto. Parastrelec Gorazd Franček Tiršek iz Strelskega društva Mrož Velenje je na evropskem prvenstvu v Rotterdamu z zračno puško stoje osvojil zlato in vstopnico za nastop na paraolimpijskih igrah v Parizu 2024. Polega tega si je letos na svetovnem prvenstvu v Limi v Peruju pristreljal bronasto medaljo. Na svetovnem prvenstvu v kickboksu na Portugalskem je Dean Vukančič postal svetovni prvak, Staša Lipnik pa svetovna podprvakinja. Oba sta člana Taekwon-do & Kickboks kluba Skala Velenje.

Sprejem se je udeležil tudi predsednik Taekwon-do & Kickboks klub Skala Velenje Peter Landeker, ki je hkrati tudi trener slovenske reprezentance.

Na sprejem smo povabili tudi atlete Anito Horvat, Agato Zupin, Tadeja Encija in plezalko Janjo Garnbret, ki pa so žal odsotni. Vsi vabljeni so prejeli denarne nagrade za nadpovprečne športne dosežke.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje