O-STA

AOL RED je sklenil pogodbo z MoMedia International o mobilni distribuciji animiranih risank "Chubby Butter" po svetu

CANNES, Francija - (BUSINESS WIRE) -- 9. oktober, 2006 -- AOL RED, spletni dom najstnikov, je z družbo MoMedia International podpisal pogodbo o distribuciji serije risank ""Chubby Butter"" na mednarodnem tržišču mobilnih vsebin. Stranki nameravata izdelati približno 30 filmov, dolgih od ene do treh minut, ki bodo na razpolago več kot 100 operaterjem v več kot 35 državah. Risanke kot so "Bezerkari" in "Gene the Boy Genie", trenutno na voljo na www.chubbybutter.com, ponujajo najstniškemu tržišču absurden in norčav humor.

Prenos risank "Chubby Butter" bo na voljo pri različnih ponudnikih, vključno z Vodafone UK in MTS Russia, in bo stal od pol do 1 angleškega funta, odvisno od ozemlja.

"Ta pogodba predstavlja novo distribucijsko platformo za AOL RED, saj načrtujemo širitev na mednarodno tržišče na osnovi ogromnega uspeha prenosov mobilnih vsebin," je povedal Malcom Bird, podpredsednik uprave AOL Teens & Kids. "Prepričani smo, da bomo s pomočjo partnerstva z MoMedia International povečali zanimanje za serijo risank "Chubby Butter" in pridobili ogromno najstniško tržišče zunaj ZDA."

Glede pogodbe je generalni direktor MoMedie Lucas Bertrand rekel: "Navdušeni smo, da lahko zastopamo AOL RED. Kar se animiranih videov tiče, je to ena izmed najboljših vsebin, kar smo jih videli zadnje čase."

O MoMedia International

MoMedia je specializirani distributer zabavnih programov za nove digitalne medijske kanale, vključno z mobilnimi, širokopasovnimi in IPTV/Video na zahtevo. Poleg distribucije in ustvarjanja lastnih izdelkov, MoMedia zastopa tudi naslove producentov kot so 3DD, WWE, Giant Film in TV, Defiance, AllTheContent in Bullseye.

MoMedia je nastal iz ene od največjih avstralskih neodvisnih TV produkcijskih/distribucijskih družb - World Wide Entertainment (WWE). Leta 2004 se je MoMedia osamosvojil in sedaj zastopa več kot 35 produkcijskih družb s pomočjo 112 veljavnih pogodb z operaterji mobilne telefonije, ponudniki internetnih storitev in oddelki za nove medije največjih TV in radijskih hiš. MoMedio, s sedežem v Londonu, sta leta 2004 ustanovila Lucas Bertrand in Mark Benmore.

O "Chubby Butter"

Se želite smejati, da vas bo bolel trebuh? "Chubby Butter" je morda prava rešitev. AOL RED ponuja "Chubby Butter" (http://www.chubbybutter.com/), ki na novo definira internetni humor za najstnike s serijo kratkih animiranih videov, kot so "Berzerkari," "Huxtable and Boner," "Paper Fighter Squadron," "Gene the Boy Genie," "Salt & Peppa" in "Penned."

O AOL RED

AOL RED (http://www.b-red.com/) je celostna internetna vroča točka za najstnike, ki ponuja ogromno vsebin, vključno z videi za gverilsko oglaševanje, stripi, novicami, zabavo, igrami, glasbo in orodji za ustvarjanje blogov ter druženje s prijatelji, ki so preprosta za uporabo. O AOL AOL je globalna družba za internetne storitve, ki upravlja nekatere od najbolj priljubljenih internetnih ciljev, ponuja vrsto brezplačnih računalniških programov in storitev, vodi največjo družbo za dostop do interneta v državi in ponuja niz oglaševalskih rešitev. AOL LLC, v večinski lasti Time Warner Inc., ima sedež v Dullesu, Virginija. AOL in njene hčerinske družbe imajo poslovalnice tudi v Evropi, Kanadi in Aziji. Za več informacij pojdite na AOL.com.

MoMedia International

In London:

Tel: +44 20 7524 7885

Fax: +44 20 7524 7666

enquiries@momediatv.com

or

In Cannes:

Lori Dolginoff,

+33 (0) 06 83 87 31 86

dolginoff1@aol.com

or

In the U.S.:

Sandra Correa,

212-652-6366

scorrea03@aol.com