O-STA

Storitve STA, ki bodo z vami tudi v letu 2024

Slovenska tiskovna agencija že dolgo ne ustvarja zgolj servisa novic, temveč se lahko pohvali s številnimi dodatnimi medijskimi vsebinami. Poleg klasičnih agencijskih servisov zagotavlja medijska partnerstva, v okviru katerih potrebe naročnikov obravnavamo celostno - od idejne zasnove do končne izvedbe.

Zagotavljamo organizacijo in izvedbo okroglih miz, neposredne spletne prenose v živo, video snemanja in fotografiranja, poglobljene multimedijske članke in medijsko podporo ter druge specializirane storitve, kot so na primer napovednik dogodkov, objava sporočil za javnost in kliping obveščanje.

STA ima specifično strukturo uporabnikov, saj je poleg splošne javnosti med našimi rednimi uporabniki večina slovenskih medijev, vsa ministrstva in državna uprava, lokalne oblasti, slovenska veleposlaništva ter večja podjetja. Spletna stran STA je tako eden ključnih virov informativnih vsebin za najbolj relevantne segmente javnosti.

Več o naših storitvah, ki jih bomo tudi v letu 2024 zagotavljali za naše naročnike, si preberite v nadaljevanju.

STAnovice

Splošni servis novic, ki predstavlja najbolj izčrpen informativni vir o dogajanju v Sloveniji in po svetu, je osrednja storitev v ponudbi STA. V okviru splošnega servisa STA posreduje približno 300 novic dnevno, razvrščenih v kategorije s področja politike, gospodarstva, zunanje politike, kulture, športa, znanosti, družbenega dogajanja ... Splošni servis vključuje še napovedi dogodkov, preglede dogodkov, sporočila uredništvom, pregled tiska in servisne informacije, kot so promet, vreme ter splošna obvestila.

Naši naročniki so vsi največji slovenski mediji, pa tudi veleposlaništva, različna podjetja in druge organizacije, ki jih zanima aktualno dogajanje doma in po svetu.

Dostopno: sta.si

STAEnglish

STA poleg servisa v slovenskem jeziku ustvarja novice tudi v angleškem jeziku, ki so najbolj izčrpen vir informacij o Sloveniji in njeni mednarodni aktivnosti za tuje govoreče javnosti. Ekipa novinarjev in prevajalcev dnevno pripravi okrog 50 novic, tem, ozadij, intervjujev, pregledov tiska in drugih prispevkov, ki tujim javnostim ponujajo celovit vpogled v slovensko politiko, gospodarstvo, družbo, znanost, kulturo in šport.

Naročniki na angleški servis so vsa večja veleposlaništva, tuja in slovenska podjetja, evropske inštitucije in tuji mediji ter agencije.

Dostopno: english.sta.si

STA-R

Radijski servis STA dopolnjuje dnevni servis STA s tonskimi izjavami z vseh ključnih dogodkov s področij notranje in zunanje politike, gospodarstva, kulture, športa in drugega družbenega življenja. Novice so prilagojene zahtevam radijskih postaj, bogatijo pa jih tonske izjave v slovenskem in tujem jeziku.

Radijski servis, ki ga ustvarjajo novinarji STA s pomočjo dopisniške mreže, je STA zagnala konec leta 2009, ko smo naročnikom najprej ponudili zgolj tekstualne novice, prilagojene radijskemu mediju, kmalu zatem pa smo storitev nadgradili tudi z zvočnimi izjavami. Danes so naročniki na STA-R vse večje radijske postaje.

Dostopno: sta.si/sta-r

STAznanost

STAznanost je spletni portal STA z vsebinami o znanosti, s poudarkom na dosežkih slovenske znanosti.Ekipa portala STAznanost svoje bralce redno obvešča o novicah iz sveta znanosti, tako naravoslovja in tehnike, humanistke in družboslovja kot medicine in zdravja. Zadnje novice iz sveta znanosti lahko redno prebirate tudi v biltenu STAznanost, na katerega se lahko naročite na spletni strani portala. Z aktualnimi znanstvenimi temami in vprašanjih znanost popularizira tudi okroglimi mizami, na katerih gosti vrhunske strokovnjake

Dostopno: znanost.sta.si

STAfoto

Fotografski servis STAfoto dnevno zagotavlja fotografije najpomembnejših političnih, gospodarskih, kulturnih in športnih dogodkov v državi ter fotografije s področja zabave in zanimivosti. Poleg lastnih fotografij vključuje ponudba STA tudi foto gradivo partnerskih agencij, s katerimi ima STA vzpostavljeno izmenjavo fotografij (Xinhua, dpa, Beta, Tanjug, Hina).

V okviru tržne dejavnosti STA ponuja tudi možnost najema profesionalnega fotografa. Fotografiramo dogodke, izvajamo pa tudi portretna ali produktna fotografiranja. Na podlagi sodelovanja naročnik prejme vse posnete fotografije z vključenimi avtorskimi pravicami, po dogovoru pa jih vključimo tudi v foto servis

Dostopno: foto.sta.si

STAvideo

  • Videoservis

STA že vrst let sledi sodobnim tehnološkim trendom in potrebam trga. Naši ponudbi multimedijskih vsebin smo lani dodali video servis, nadgradnjo in obsežno obogatitev video ponudbe STA. STAvideo naročnikom omogoča uporabo in dostop do posnetkov in prenosov v živo z najpomembnejših aktualnih dogodkov iz Slovenije, video zgodb s področja politike, družbe, gospodarstva, kulture in športa ter tematskih video posnetkov iz Slovenije. Naročnikom so na voljo ažurne video vsebine v različnih formatih, razvrščene v kategorije Dogodki in izjave, Video zgodbe, Tematski posnetki in Partnerske vsebine.

  • Neposredni spletni prenosi

Pomemben dela video servisa STA so neposredni spletni prenosi, ena naših prvih multimedijskih storitev. Poleg uredniško izbranih dogodkov, ki jih neposredno prenašamo na video.sta.si, ponujamo tudi možnost naročniških prenosov po dogovoru. Naročniki se pri tem lahko odločijo tudi za prenos z režijo, s katero grafično podobo prenosa dvignemo na najvišji nivo. Poskrbimo lahko tako za grafične vizualije kot za podnaslovitve, vključitev prezentacij in drugih multimedijskih vsebin ali vklopa govorcev z druge lokacije neposredno v prenos. V kategoriji Partnerske vsebine video servisa STAvideo so neposredni spletni prenosi na voljo brezplačno za ogled.

  • Snemanja

V okviru storitve STAvideo izvajamo snemanja video klipov, ki jih pripravimo na podlagi naročnikovih želja in potreb. Gre za kratke, nekajminutne predstavitvene videe, ki vključujejo izjave in prekrivne kadre z osnovno grafično opremo, kot so logotipi, podpisi sogovornikov, poudarki, in zvočno podlago.

Dostopno: video.sta.si

STAklub

STA vas z dolgoletnimi izkušnjami lahko v okviru STAkluba medijsko podpre pri izvedbi dogodkov, ki so v skladu s profesionalnimi standardi in avtonomno uredniško presojo. Posamezni dogodki pokrivajo najrazličnejša področja in so kot taki namenjeni različnim ciljnim javnostim. V okviru STAkluba izbranim partnerjem ponujamo vsebinsko zasnovo dogodka, tehnično podporo, promocijo, pripravo vabil in adrem, operativno izvedbo ter fotografsko ter video in vsebinsko spremljanje dogodka.

Dostopno: agencija.sta.si/staklub

STAfokus

STAfokus je na posebni spletni strani objavljeno besedilo, obogateno s fotografijami, infografikami, videoposnetki in povezavami na druge spletne strani. Ob objavi STAfokus izpostavimo na spletni strani sta.si, delimo pa ga tudi na spletnih družbenih omrežjih STA. Pripravimo ga lahko tudi v sodelovanju z naročnikom. Za ogrodje uporabimo njegove vsebine ter materiale, ki jih v fokus vključimo na podlagi uredniške presoje in profesionalnih standardov novinarstva. Prevedemo ga lahko tudi v angleški jezik.

Dostopno: krog.sta.si/fokus

STAnapoved

Medijski napovednik dogodkov STAnapoved je namenjen vsem, ki želijo imeti celovit vpogled v prihajajoče dogajanje, hkrati pa omogoča lažje načrtovanje lastnih dogodkov. V STAnapoved je dogodke mogoče zelo enostavno razvrstiti po izbranih kategorijah, kot so politika, družba, kultura, šport, prav tako je možno iskanje po različnih časovnih obdobjih in regijah.

Dostopno: napoved.sta.si

O-STA

O-STA je specializirana storitev Slovenske tiskovne agencije za obveščanje javnosti. Vaša sporočila za javnost v izvirni obliki objavimo na naši spletni strani o-sta.si, ki je ločena od splošnega servisa, in jih istočasno jih distribuiramo po elektronski pošti.

V servisu O-STA nudimo poleg posredovanja obvestil tudi možnost objave fotografij, preglednic in logotipa organizacije z možnostjo povezave na stran pošiljatelja. Sprejem obvestil O-STA je brezplačen. Obvestila objavljamo v angleškem in slovenskem jeziku, na željo naročnika lahko obvestilo tudi prevedemo.

Dostopno: o-sta.si

THE SLOVENIA TIMES

Spletni portal The Slovenia Times, ki nastaja pod okriljem STA, predstavlja vir kakovostnih in kredibilnih informacij o Sloveniji v angleškem jeziku. Aktualnim dnevnim novicam iz lokalnega okolja novinarji STA dnevno dodajajo tudi druge vsebine, zanimive za angleško govoreče javnosti. Portal se uveljavlja kot sodoben medij, ki predstavlja odlično priložnost za pozicioniranje različnih znamk, ki želijo doseči boljšo vidnost v Sloveniji in v svetu.

Na spletno stran The Slovenia Times lahko umestimo tudi vsebino v obliki oglasnih pasic. V primeru dogovora o medijski podpori lahko na portal vključimo tudi partnerske vsebine, kot so neposredni spletni prenosi, STAfokus in tematski članki, ki jih umestimo v posebno rubriko.

Dostopno: sloveniatimes.com

*****

Kaj nas čaka v prihodnjem tednu?

Naše storitve bodo zaživele tudi v prihodnjem tednu, ko bomo na kanale STA vključili neposredni prenos podelitve nagrade Saharova za svobodo misli, ki jo podeljuje Evropski parlament. Zagotovili bomo tudi snemanje in spletni prenos razglasitve Delove osebnosti leta.

Kako do nas?

Več o naših aktualnih projektih, storitvah, novostih, dogodkih in posebnih ponudbah najdete tudi na profilu STA Marketing na LinkedInu, za sodelovanje in povpraševanje pa pišite na marketing@sta.si.