O-STA

Kyocera za zmanjšanje emisije CO2 z novim sistemom za proizvodnjo sončne energije

Ljubljana, 10. 1. 2024 - Kyocera Document Solutions Inc., eno od vodilnih svetovnih ponudnikov rešitev za upravljanje z dokumenti, v ameriški podružnici Kyocera Document Solutions America, Inc. namešča nov sistem za proizvodnjo sončne energije za zmanjšanje emisije ogljikovega dioksida za 960 ton na leto.

Obsežen sistem solarnih panelov je nameščen in zdaj tudi aktiviran na strehi sedeža Kyocera Document Solutions America, Inc. v New Jerseyju v ZDA. Kyocera predvideva, da bo v naslednjih dvajsetih letih zmanjšala svoje emisije CO2 za 19.185 ton. To bi bilo enakovredno zasaditvi 287 tisoč dreves.

Podjetja znotraj skupine Kyocera močno napredujejo pri doseganju skupnega cilja zmanjšanja CO2 v celotni organizaciji. V primerjavi z ravnijo v fiskalnem letu 2020 želi Kyocera zmanjšati svoje emisije toplogrednih plinov iz programov Scope* 1 in 2 za 46 odstotkov do začetka fiskalnega leta 2031.

"Naša organizacija je ponovno prešla od besed k dejanjem in namenila svoje vire za zmanjšanje vpliva na okolje in prispevanju k znižanju globalnih emisij CO2." pravi Takuya Marubayashi, predsednik Kyocera Document Solutions Europe, B.V. "Radi bi tudi čestitali ekipam, ki so uspešno namestile in aktivirale sistem pridobivanja energije z uporabo sončnih panelov na sedežu Kyocera Document Solutions America, Inc."

Namestitev omenjenega sistema za proizvodnjo sončne energije odraža Kyocerino dolgoletno zavezanost k doseganju harmoničnega ravnovesja med gospodarskim razvojem in ohranjanjem okolja. Pobuda je tudi v skladu s ciljem korporacije, da globalnemu trgu zagotavlja okolju prijazne izdelke, ki so energetsko učinkoviti in imajo dolgo življenjsko dobo.

Skupina Kyocera Document Solutions Group prav tako želi doseči 100-odstotno pridobivanje energije iz obnovljivih virov na vseh svojih lokacijah do leta 2031. To bodo uresničili z namestitvijo dodatnih sistemov za proizvodnjo sončne energije na drugih lokacijah v Združenih državah in po vsem svetu. S tem nameravajo pridobiti tudi okoljske certifikate, ki potrjujejo zavezanost podjetja skrbi za naš planet.

Da bi prispevali k napredku in razvoju človeštva in družbe, bodo še naprej podpirali trajnostni razvoj poslovanja svojih strank, v skladu z načelom "Živeti skupaj" ki predstavlja temelj vseh korporativnih dejavnosti v Kyoceri.

*Scope 1: neposredne emisije, povezane s porabo goriva in proizvodnimi procesi. *Scope 2: posredne emisije, povezane s porabo energije ali toplote, kupljene od zunanjih virov.

#

O podjetju Kyocera Document Solutions Europe B.V.

Kyocera Document Solutions Europe je del skupine podjetij Kyocera Document Solutions Inc., vodilnega svetovnega ponudnika celovitih dokumentnih rešitev s sedežem v Osaki na Japonskem. Portfelj podjetja vključuje zanesljive in okolju prijazne večopravilne naprave in tiskalnike ter poslovne aplikacije in svetovalne storitve, ki strankam omogočajo optimizacijo in upravljanje delovnega toka dokumentov ter doseganje večje učinkovitosti. S strokovnim znanjem in kulturo empatičnega partnerstva je cilj podjetja pomagati organizacijam uporabiti znanje za spodbujanje sprememb.

Kyocera Document Solutions Inc. je del skupine podjetij Kyocera Corporation (Kyocera), vodilnega dobavitelja polprevodniških paketov, industrijskih in avtomobilskih komponent, polprevodniških paketov, elektronskih naprav, pametnih energetskih sistemov, tiskalnikov, kopirnih strojev in mobilnih telefonov. V fiskalnem letu, ki se je končalo 31. marca 2023, so konsolidirani prihodki od prodaje skupine Kyocera znašali 2 bilijona jenov (približno 15,1 milijarde USD). Kyocera je uvrščena na 672. mesto na lestvici revije Forbes za leto 2023 "Global 2000" največjih javnih podjetij na svetu, The Wall Street Journal pa jo je uvrstil med "100 najbolj trajnostno upravljanih podjetij na svetu". Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.si.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja razvoj in prodaja rešitev za upravljanje z dokumenti, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Kontakt

Tomaž Zajc, vodja marketinga

Xenon forte d.o.o.

Letališka cesta 29, Ljubljana

Tel: (01) 5484 812