O-STA

Uzbekistan namerava na spletu objaviti karotažne podatke: projekt bo izvedlo podjetje A2D Technologies, podružnica družbe TGS-NOPEC

ASKER, Norveška - (BUSINESS WIRE) - 12. oktober 2006 - Podjetje Uzbekgeofizika iz Uzbekistana je podpisalo novo pogodbo z družbo TGS-NOPEC Geophysical Company ASA, ki bo pretvorila karotažne podatke države, ki so trenutno v papirni obliki, v digitalno obliko. Projekt bo prevzela podružnica družbe TSG-NOPEC, podjetje A2D Technologies. Cilj projekta je ustvariti komercialno zbirko karotažnih podatkov visoke kakovosti, ki bo prek interneta dostopna po vsem svetu in naj bi vzpodbudila vlaganja v raziskovalne dejavnosti v Uzbekistanu.

V okviru petletne pogodbe bo skupna projektna ekipa podjetij A2D in Uzbekgeofizika, s sedežem v Taškentu, indeksirala in skenirala karotažno dokumentacijo države, ki je v papirni obliki. Ko bo ta del projekta končan, bodo podatki dostopni na portalu s karotažnimi podatki podjetja A2D, LOG-LINE Plus!(R). Spletna zbirka podatkov podjetja A2D že vsebuje karotažne podatke Rusije, Zahodne Afrike, Madagaskarja, priobalne severozahodne Evrope, Združenih držav in Kanade. Če želite več informacij, obiščite spletno stran www.a2d.com.

A2D Technologies, družba TGS-NOPEC, je stičišče karotažnih podatkov energetske industrije, ki zagotavlja največjo spletno zbirko podatkov, takojšnjo dobavo, storitve pretvorbe, storitve upravljanja podatkov in iskanje virov karotažnih podatkov po vsem svetu. TGS je vodilni globalni ponudnik geo-znanstvenih podatkov več strank ter izdelkov in storitev, povezanih z naftno in plinsko industrijo. Skupina podjetij TGS daje velik poudarek zagotavljanju visokokakovostnih podatkov in najvišje ravni storitev za industrijo.

Vse navedbe v tem sporočilu za javnost, ki niso zgodovinska dejstva, so napovedi za prihodnost, na katere lahko vplivajo številna tveganja, negotovosti in domneve, ki jih je težko napovedati, temeljijo pa na prihodnjih dogodkih, ki se lahko izkažejo za napačne. Med te dejavnike sodijo: odvisnost družbe TGS od kritične industrije in glavnih strank, uspeha družbe TGS pri širjenju tržišč za licenciranje podatkov in uspeha družbe TGS pri pridobivanju in obdelavi podatkovnih izdelkov po stroških, sorazmernih z donosnostjo. Dejanski rezultati se lahko razlikujejo od pričakovanih ali izraženih v napovedih za prihodnost. Družba TGS ne prevzema odgovornosti ali dolžnosti, da bo napovedi za prihodnost iz kakršnega koli razloga spremenila ali posodobila.

Družba TGS-NOPEC Geophysical Company ASA kotira na borzi v Oslu (OSLO: TGS).

A2D Technologies,

Houston Rod Starr, +1 (713) 860-2100

Executive Vice President

Global Business Development

rstarr@a2d.com

or

TGS-NOPEC Geophysical Company ASA

Arne Helland,

+47 66 76 99 31/+47 91 88 78 29

Chief Financial Officer

arne.helland@tgsnopec.no