O-STA

STA projekti tedna: Zakaj za celostno organizacijo okrogle mize izbrati STA?

Začetki STAkluba segajo v leto 2009, ko smo organizirali prvi dogodek, s časom pa je STAklub pridobil prepoznavnost in ugled, mi pa dragocene izkušnje, ki jih koristno uporabljamo tudi pri soorganizaciji dogodkov naših partnerjev. Pod okriljem STAkluba dogodke organiziramo samostojno ali v partnerstvu z zunanjimi naročniki, vedno pa v skladu z najvišjimi profesionalnimi standardi in avtonomno uredniško presojo. Posamezni dogodki pokrivajo najrazličnejša področja in so kot taki namenjeni različnim ciljnim javnostim.

Na Slovenski tiskovni agenciji smo v tem tednu v okviru projekta STAznanost pripravili virtualni spletni pogovor z rektorico in rektorji štirih slovenskih univerz. Posnetek pogovora najdete v arhivu video servisa STAvideo, zakaj za celostno organizacijo okrogle mize izbrati STA, pa si preberite v nadaljevanju tedenskega pregleda.OKROGLA MIZA

V okviru STAkluba ponujamo vsebinsko zasnovo dogodka, tehnično podporo, promocijo, pripravo vabil in adrem, operativno izvedbo ter fotografsko, video in vsebinsko spremljanje dogodka.

Ob tem vaši dogodki ne ostanejo spregledani, saj kanale STA spremlja širok krog zvestega občinstva, poleg tega pa so partnerske video vsebine na portalu STAvideo brezplačno dostopne zainteresirani javnosti.

Spletni prenos dogodka umestimo tudi na posebno podstran, ki je enostavna za distribucijo različnih kanalih in opremljena z vsemi ključnimi podatki o dogodku.


Medijska podpora dogodka vključuje:

  • vsebinsko zasnovo in vodenje pogovora

  • tehnično podporo s pripravo grafične podobe za virtualno okolje

  • neposredni prenos in distribucijo dogodka na kanalih STA

  • napoved dogodka in pripravo vabila

  • fotografiranje dogodka

  • krajši video posnetki izjav sogovornikov v video servisu STAvideo

Primeri okroglih miz:

VIRTUALNA OKROGLA MIZA

Med epidemijo covida-19, ko zaradi omejitev zbiranja organizacija dogodkov v živo na lokaciji ni bila mogoča, se je STA specializirala tudi za izvedbo virtualnih okroglih miz. V tak format se govorci v neposredni spletni prenos vključijo s svoje lokacije.

Priprava spletnega pogovora v okviru STA vključuje:

- vsebinsko zasnovo in vodenje pogovora

- tehnično podporo s pripravo grafične podobe za virtualno okolje

- neposredni prenos in distribucijo dogodka na kanalih STA

- napoved dogodka in pripravo vabila

Virtualno okroglo smo v okviru projekta STAznanost pripravili tudi v tem tednu. Z rektorico Univerze na Primorskem Klavdijo Kutnar ter rektorji Univerze v Mariboru, Univerze v Novi Gorici in Univerze v Ljubljani, Zdravkom Kačičem, Boštjanom Golobom in Gregorjem Majdičem smo govorili o izzivih in uspehih na področju univerzitetnega izobraževanja in znanosti v preteklem letu ter o pričakovanjih za leto 2024.

Posnetek pogovora kot tudi nekaj drugih primerov virtualnih okroglih miz najdete na spodnjih povezavah:



*****

Kaj nas čaka v prihodnjem tednu?

V tednu, ki je pred nami, bo STA med drugim zagotovila neposredni spletni prenos dogodek ob uvrstitvi ETF na Ljubljansko borzo. Spremljate ga lahko na naših družbenih omrežjih in v videoservisu STAvideo.

Kako do nas?

Več o naših aktualnih projektih, storitvah, novostih, dogodkih in posebnih ponudbah najdete tudi na profilu STA Marketing na LinkedInu, za sodelovanje in povpraševanje pa pišite na marketing@sta.si.