O-STA

Neoware predstavil prenosnega lahkega odjemalca, ki preprečuje izgubo lokalnih podatkov v podjetju in zagotavlja varnost

Neoware m100 omogoča mobilni dostop do centraliziranih sistemov ob popolni varnosti podatkov

KING OF PRUSSIA, Pennsylvania, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 17. oktober 2006 - Neoware, Inc. (Nasdaq:NWRE), je danes predstavil lahkega odjemalca Neoware m100 in tako postal prvo podjetje za izdelavo lahkih odjemalcev, ki je na trg poslalo prenosni računalnik, ki obenem zagotavlja varnost podatkov. Za razliko od tradicionalnih mobilnih naprav, ki morebitne občutljive podatke zapisujejo lokalno, prenosniki Neoware m100 ne povečujejo tveganja glede izgube teh informacij, saj nimajo trdega diska in ne omogočajo lokalnega shranjevanja podatkov o, npr. zaposlenih ali strankah. Vsi podatki ostanejo zapisani na strežniku, kjer so bolje zaščiteni pred morebitno krajo.

Posledice izgubljenih podatkov lahko posameznike in organizacije pošteno udarijo po žepu. Raziskava inštituta Ponemon, ene vodilnih ustanov na področju raziskovanja zasebnosti in varnosti, je pokazala, da neposredni stroški podjetja pri posamičnem primeru kraje podatkov znašajo okoli 5 milijonov dolarjev. Obenem žrtve vdorov v 20 odstotkih takih primerov prekinejo stike z ustanovo, v čigar računalnike je bilo vdrto. Nadalje je Privacy Rights Clearinghouse, neprofitna organizacija za zaščito in svetovanje potrošnikom, ocenila, da je bilo samo v ZDA do sedaj vdrtih v preko 93 milijonov zapisov, ki so vsebovali občutljive osebne informacije.

Vrhunska zaščita podatkov, ki jo omogoča lahki odjemalec Neoware m100, pomeni prednost tudi za organizacije, kot so zdravstvene ustanove, ki morajo upoštevati stroga pravila shranjevanja podatkov.

"Dandanes so zdravstvene organizacije, kot je naša, pogosto deležne temeljitega nadzora regulatorjev, ki želijo zagotoviti, da so občutljive informacije varno shranjene," je dejal Ed Sliman, vodja skupine za računalništvo na daljavo pri floridskem podjetju za zdravstveno zavarovanje Blue Cross and Blue Shield. "Vnaprej želimo iskati načine za zaščito naših podatkov. Ugotovili smo, da model centralnega shranjevanja podatkov in lahkih odjemalcev, kot ga uporablja Neoware m100, lahko reši mnoge težave, povezane z varnostjo podatkov."

Klaus Besier, predsednik podjetja Neoware, verjame, da je Neoware m100 izjemno pomemben korak v evoluciji lahkih odjemalcev. Po njegovem mnenju so bili "lahki odjemalci že več kot desetletje omenjani kot varen in lahko upravljiv računalniški model. A vse do sedaj je uporaba lahkega odjemalca pomenila, da so morali njegovi uporabniki večinoma delati z namiznimi računalniki, kar je preprečevalo prodor takih sistemov na področja, kjer je potreben mobilni dostop. V svetu, kjer se povečuje zaskrbljenost glede varnosti podatkov, Neoware m100 omogoča bolj varno in mobilno delo ter obenem odpira nov segment na tržišču osebnih računalnikov."

Neoware m100 s svojim načinom dostopa do podatkov spreminja uporabnost lahkih odjemalcev. "Mobilni uporabniki so vedno zahtevali prilagodljiv dostop do programov in informacij, ne glede na lokacijo," je povedal David Jones, član uprave za poslovni razvoj pri podjetju Citrix Systems. "Pri Neoware m100 je pomembno predvsem to, da omogoča uporabo podatkovne infrastrukture podjetja Citrix in zagotavlja varen dostop do informacij na zahtevo za mobilne uporabnike. Mobilni uporabniki lahko dostopajo do informacij kjerkoli in kadarkoli, medtem ko so podatki varno shranjeni v podatkovnem centru."

Ker ni opremljen s trdim diskom in ventilatorjem, lahki odjemalec Neoware m100 ne vsebuje premičnih delov in zato deluje tiho, izjemno zanesljivo ter preko 6 ur z baterijskim napajanjem. Neoware m100 je opremljen s 15-colskim zaslonom, velikim številom tipkovnic prilagojenim različnim državam, priključki Ethernet, USB, vgrajeno brezžično povezavo Wi-Fi in povezavo za mobilne telefone, kar omogoča dostopnost podatkov na vseh lokacijah - pisarnah, domovih in hotelih.

Prenosni računalnik Neoware m100 dopolnjuje obstoječe izdelke podjetja Neoware in podpira operacijske sisteme Microsoft(R) Windows(R) XPe in Linux. Maloprodajna cena Neoware m100 se začne pri 759 dolarjih za sistem opremljen z Linuxom in 799 za sistem opremljen z Microsoft Windows XPe. Neoware m100 z operacijskim sistemom Windows XPe bo bo na voljo od oktobra, Neoware m100 z Linuxum pa bo na voljo kmalu. Za več informacij se obrnite na Neoware.

O Neoware

Neoware, Inc. (Nasdaq:NWRE) podjetja po celotnem svetu oskrbuje z lahkimi odjemalci, programsko opremo, ki osebni računalnik spremeni v lahkega odjemalca, in storitvami, ki prilagajajo lahke odjemalce takorekoč kateremukoli računalniškemu okolju v podjetjih. Programska oprema Neoware poganja, upravlja in zagotavlja varnost lahkim odjemalcem in tradicionalnim osebnim računalnikom ter jim omogoča uporabo operacijskega sistema Windows(R), spletnih aplikacij, tokov podatkov na zahtevo in povezavo z osrednjimi računalniki, ki uporabljajo UNIX ali LINUX. Podjetje, s sedežem v King of Prussia, Pennsylvania, ZDA, ima podružnice v Avstraliji, Avstriji, Kitajski, Franciji, Nemčiji in Združenem kraljestvu. Izdelki podjetja Neoware so na voljo preko izbranih in izkušenih zastopnikov ter preko partnerstev s podjetji IBM, Lenovo, NEC in ClearCube. Neoware je dosegljiv preko spletne pošte info@neoware.com.

Neoware je blagovna znamka Neoware, Inc. Vsa ostala imena, izdelki in storitve so blagovne znamke ali registrirane blagovne znamke njihovih lastnikov.

Neoware, Inc., King of Prussia

Primary Media

Contact:

Michele Bowman, 267-238-4137

mbowman@voicepublicrelations.com

or

Northern Europe

Contact:

Pippa Biscoe, +44(0)1908 267 111

pippa.biscoe@neoware.com

or

Central Europe

Contact:

Nikolaus Denkinger, +49.89.411.096.32

nikolaus.denkinger@neoware.com

or

Southern Europe

Contact:

Elsa Teillet,

+33/0 1 30-7027-67

elsa.teillet@neoware.com