O-STA

STA projekti tedna: Foto servis z največjo ponudbo fotografij dnevnega dogajanja v Sloveniji

V foto servisu Slovenske tiskovne agencije dnevno zagotavljamo fotografije z najpomembnejših političnih, gospodarskih, kulturnih in športnih dogodkov v državi ter fotografije s področja zabave in družbenega dogajanja. V iztekajočem se tednu smo med drugim zagotovili fotografije zbora tujih diplomatov na Brdu pri Kranju.

STAfoto

Foto servis agencije je z rednim delovanjem začel aprila 2006, obsežen arhiv pa dodatno vključuje nekatere večje dogodke od leta 2002.

Poleg lastnih fotografij STAfoto ponuja tudi gradivo partnerskih agencij (Xinhua, Beta, dpa, Tanjug, Hina), s katerimi ima STA vzpostavljeno izmenjavo fotografij. Na ta način zagotavljamo tudi fotografije najpomembnejših dogodkov po svetu.

Nekaj primerov foto albumov:

Protokolarno fotografiranje

STA je tudi letos poskrbela za fotografiranje tradicionalnega zbora tujih diplomatov na Brdu pri Kranju, ki sta ga gostila predsednica republike Nataša Pirc Musar in premier Robert Golob. Fotografi STA se lahko pohvalijo z dolgoletnimi izkušnjami protokolarne fotografije, saj STAfoto že vrsto leta zagotavlja uradne fotografske storitve uradom predsednika republike, vlade in državnega zbora.

Možnost najema fotografa

V okviru tržne dejavnosti STA ponuja tudi možnost najema profesionalnega fotografa. Fotografiramo dogodke, izvajamo pa tudi portretna ali produktna fotografiranja. Na podlagi sodelovanja naročnik prejme vse posnete fotografije z vključenimi avtorskimi pravicami, po dogovoru pa jih vključimo tudi v foto servis STA in omogočimo njihovo uporabo drugim uporabnikom.

Naše fotografije na družbenih omrežjih

Na našem LinkedIn profilu STAmarketing vsak teden pripravimo #albumTedna, v katerem zberemo fotografske poudarke tedna iz STAfoto.

Spremljate pa nas lahko tudi na Instagramu, kjer svoje sledilce prav tako dnevno navdušujemo z najzanimivejšimi fotografijami iz foto servisa.

Kako lahko naročite fotografije?

Ste zasledili fotografijo, ki bi jo radi odkupili? Za pripravo ponudbe se oglasite na naš elektronski naslov marketing@sta.si. Fotografije lahko kupite tudi z žetoni - enotami, ki jih uporabnik uporabi za nakup fotografij. Žetone lahko kupite prek sistema VALÚ Moneta, s kreditno kartico, ali po predračunu. Kako naročite fotografije, si lahko preberete tukaj.

STAvideo

NEPOSREDNI SPLETNI PRENOS

STA je zagotovila neposredni spletni prenos dogodka ob uvrstitvi ETF na Ljubljansko borzo. Za 'zamudnike' je posnetek prenosa na voljo tudi v arhivu video posnetkov STA.


*****

Kaj nas čaka v prihodnjem tednu?

V tednu, ki je pred nami, bo STA med drugim zagotovila neposredni spletni prenos o inovativnih živilih, ki ga pripravlja Inštitut za nutricionistiko. Spremljate ga lahko na naših družbenih omrežjih in v video servisu STAvideo. Ob tem vas toplo vabimo k spremljanju okrogle mize Evropske volitve in dezinformacije - kaj lahko storimo mediji?, ki jo STA pripravlja v sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije, ki jo boste lahko spremljali v živo v petek, 2. februarja, ob 10.30 v Hiši Evropske unije ali preko neposrednega spletnega prenosa na video.sta.si.



Kako do nas?

Več o naših aktualnih projektih, storitvah, novostih, dogodkih in posebnih ponudbah najdete tudi na profilu STA Marketing na LinkedInu, za sodelovanje in povpraševanje pa pišite na marketing@sta.si.