O-STA

STA projekti tedna: Že poznate naš portal za preverjanje dejstev Ne/Ja?

Tudi Slovenska tiskovna agencija se zaveda, da so dezinformacije in zavajajoče vsebine del medijske realnosti, preverjanje in potrjevanje dejstev pa čedalje pomembnejši vidik novinarskega dela. Zato je STA leta 2019 zagnala projekt Ne/Ja, v okviru katerega uredništvo preverja trditve, ki se pojavljajo v javnem prostoru. V iztekajočem se tednu je STA v okviru projekta Ne/Ja pripravila pogovor o vplivu dezinformacij pred prihajajočimi volitvami v Evropski parlament. Neposredni spletni prenos dogodka smo umestili tudi na posebno spletno podstran. Več o novosti, ki lahko postane odlična priložnosti tudi za promocijo vašega dogodka, v nadaljevanju prispevka.

NOVOST NA STAvideo

V videu servisu STAvideo je tem tednu zaživela nova spletna rešitev, ki omogoča umestitev naročniških neposrednih spletnih prenos, ki je hkrati opremljena z osnovnimi podatkih o posameznem dogodku in je enostavna za deljenje, po koncu pa je na strani dostopen tudi posnetek dogodka. Na tak način smo pospremili letošnjo razglasitev najbolj inovativnih živil v organizaciji Inštituta za nutricionistiko.

Kako je rešitev zaživela v praksi, si lahko ogledate tudi na primeru zadnje okrogle mize, ki jo je STA pripravila v sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji v okviru projekta Ne/Ja.


KDO JE NE/JA, RAZBIJALKA MITOV?

Projekt Ne/Ja je namenjen preverjanju dejstev in razbijanju mitov o družbeno relevantnih temah. Njegov namen je tudi seznanjati in osveščati javnost, zakaj so projekti preverjanja dejstev v dobi, ko so dezinformacije ter zavajajoče vsebine del medijske realnosti, pomembni, in kako se jih lotevajo drugi.

Ne/Ja se od aprila 2019 osredotoča na pomen, načine in pristope pri preverjanju dejstev ter razkrivanju dezinformacij. Podaja preverjena dejstva in pojasnila, predstavlja ukrepe EU (in širše) v boju proti lažnim novicam in dezinformacijam ter razbija mite, ki se pojavljajo v javnem prostoru. Obenem bralcem ponuja možnosti, da dejstva tudi sami preverijo preko objavljenih povezav v prispevkih.

Več o projektu lahko preberete: https://neja.sta.si/o-projektu

V tem tednu je naš portal za preverjanje točnosti informacij in razbijanje mitov Neja je dobil svoje lastne kanale na spletnih družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Threads. Vabljeni k spremljanju!


STAklub okrogla miza

STA vas z dolgoletnimi izkušnjami lahko v okviru STAkluba medijsko podpre pri izvedbi okroglih miz na lokaciji na virtualnih spletnih pogovorov, ki so v skladu s profesionalnimi standardi in avtonomno uredniško presojo. Posamezni dogodki pokrivajo najrazličnejša področja in so kot taki namenjeni različnim ciljnim javnostim.

V okviru STAkluba ponujamo vsebinsko zasnovo dogodka, tehnično podporo, promocijo, pripravo vabil in adrem, operativno izvedbo ter fotografsko, video in vsebinsko spremljanje dogodka.

Ob tem vaši dogodki ne ostanejo spregledani, saj kanale STA spremlja širok krog zvestega občinstva, poleg tega pa so partnerske video vsebine na portalu STAvideo brezplačno dostopne zainteresirani javnosti.

Medijska podpora dogodka vključuje:

  • vsebinsko zasnovo in vodenje pogovora

  • tehnično podporo s pripravo grafične podobe za virtualno okolje

  • neposredni prenos in distribucijo dogodka na kanalih STA

  • napoved dogodka in pripravo vabila

  • fotografiranje dogodka

  • krajši video posnetki izjav sogovornikov v videoservisu STAvideo


*****

Kaj nas čaka v prihodnjem tednu?

V torek boste kanalih STA v sodelovanju z Mednarodnim forumom znanstvenoraziskovalnih in farmacevtskih družb lahko spremljali neposredni spletni prenos konference Življenje z rakom. V sredo pa bo STA zagotovila neposredni spletni prenos novinarske konferenco, na kateri bodo simbolično položili temeljni kamen za novogradnjo Kampus Vrazov trg Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani, in novinarske konference pred podelitvijo Bloudkovih nagrad.

Kako do nas?

Več o naših aktualnih projektih, storitvah, novostih, dogodkih in posebnih ponudbah najdete tudi na profilu STA Marketing na LinkedInu, za sodelovanje in povpraševanje pa pišite na marketing@sta.si.