O-STA

Indus in MDSI se bosta združile pod okriljem Vista Equity Partners

S tem nastaja vodilna družba na področju upravljanja s premoženjem in odnosov s strankami

ATLANTA--(BUSINESS WIRE)--23. oktobra 2006--Indus International, Inc. (NASDAQ: IINT), eden izmed vodilnih ponudnikov programskih rešitev na področju upravljanja s storitvami (Service Delivery Management (TM)) in Vista Equity Partners, investicijska družba s sedežem v San Franciscu, ki upravlja z eno milijardo dolarjev premoženja, sta danes sporočila, da sta skenila sporazum o združitvi. V skladu s sporazumom bo podružnica Viste prevzela Indus za približno 240 milijonov dolarjev, nakar bo Vista Indus združila s svojo podružnico SI Mobile Data Solutions Incorporated, vodilno družbo na področju programske opreme za upravljanje z mobilno delovno silo. Delničarji Indusa bodo v skladu s pogodbo prejeli 3.85 dolarja v gotovini za delnico.

"Združitev dveh družb, ki sta med vodilnimi v tej panogi, je dogodek, ki bo spremenil pravila igre," je dejal Greg Dukat, predsednik upravnega odbora in izvršni direktor Indusa. "Naši produkti poosebljajo filozofijo Service Delivery Managementa, saj združujejo funkcionalnost najboljših aplikacij za upravljanje s premoženjem, storitvami in strankami ter tako storitvenim podjetjem omogočajo, da optimizirajo medsebojno povezane poslovne procese. Poleg našega vse boljšega poslovanja na trgu komercialnih strank bo skupno podjetje med stranke štelo tudi pet izmed desetih največjih kabelskih operaterjev, 18 od 20 podjetij, ki opravljajo javne gospodarske dejavnosti in nekatere izmed največjih telekomunikacijskih podjetij na svetu. Skupna prisotnost Indusa in MDSI-ja bo ustvarila najbolj privlačno ponudbo produktov na trgu."

Vince Burkett, predsednik upravnega odbora in izvršni direktor MDSi-ja, dodaja: "Združitev naših družb bo spojila znanje in vodstvene sposobnosti, ki so brez primere v tem sektorju. Skupaj bomo našim strankam ponudili širšo paleto produktov, s katero bodo lahko popolnoma optimizirali svojo ponudbo storitev."

Roberta F. Smith, direktor pri Vista Equity partners, pravi: "Smo dolgoročni vlagatelji v tehnološka podjetja, ki stremijo k vodilni vlogi na svojih tržiščih. Navdušili so nas ponudba produktov, vizija in vodilni tržni položaj Indusa. Menimo, da bo združitev Indusa in MDSi-ja ustvarila družbo, ki bo imela enkratno priložnost, da ponudi celostne rešitve za storitvena podjetja. S preverjenima upravnima odboroma in izjemnim naborom strank bomo lahko strankam ponudili enoten vir za upravljanje in optimizacijo poslovanja."

Odbor direktorjev Indusa je soglasno podprl dogovor in delničarjem predlagal, da glasujejo za združitev. Indus bo za potrditev združitve sklical izredno skupščino delničarjev, kjer je za potrditev potrebno soglasje lastnikov večine delnic. Sklenitev posla je odvisna od običajnih pogojev, vključno z odobritvijo s strani varuha konkurence. Posel naj bi se zaključil v 90 dneh.

Banka Credit Suisse je pri transakciji sodelovala kot finančni svetovalec Indusa.

O družbi Indus International

Indus je eden izmed vodilnih ponudnikov Service Delivery Management (SDM) rešitev, ki strankam v številnih sektorjih omogočajo optimizacijo upravljanja odnosov s strankami in zaposlenimi, inventarjem, orodjem in dokumentacijo, s čimer optimizirajo poslovanje, izboljšajo odnose s strankami in dosegajo precejšnje prihranke. Indusove rešitve izboljšujejo donosnost, saj zmanjšujejo stroške, izboljšujejo zmogljivosti, konkurenčnost in kakovost storitev, olajšujejo zaračunavanje storitev in omogočajo skladnost s pravili. Indusove rešitve uporablja več kot 300 podjetij v več kot 40 državah in iz različnih sektorjev, na primer proizvodnje, javnih storitev, telekomunikacij, državne administracija, transporta, nepremičnin, visoke tehnologije, potrošniških dobrin in drugih. Več informacij je na voljo na www.indus.com.

O družbi MDSI

MDSI je največji in najuspešnejši ponudnik programske opreme za upravljanje z mobilno delovno silo na svetu. Njegove rešitve izboljšujejo storitve in odnose s strankami ter zmanjšujejo stroške poslovanja na terenu, saj podjetjem omogočajo, da bolj učinkovito upravljajo z mobilnimi sredstvi. MDSI, ki ima sedež v kanadskem Richmondu, je bil ustanovljen leta 1993 in ima približno 275 zaposlenih. Družba ima poslovalnice v ZDA, Kanadi, Evropi in Južnoafriški republiki. MDSI s svojimi rešitvami oskrbuje približno 110 strank, med katerimi je 80 odstotkov dvajsetih največjih podjetij v ZDA, ki opravljajo javne storitve, in polovica desetih največjih kabelskih operaterjev v Severni Ameriki. Po vsem svetu rešitve uporablja 100.000 registriranih terenskih uporabnikov. Več informacij na voljo na www.mdsi.ca

O družbi Vista Equity Partners

Vista Equity Partners upravlja z eno milijardo dolarjev, ki jih vlaga v dinamične, uspešne tehnološke družbe z vrhunskimi managerji ter dolgoročnimi perspektivami. Vista je vlagatelj z dodano vrednostjo, saj družbam pomaga pri realizaciji njihovega potenciala s strokovnim znanjem in večplastno podporo. Vistina naložbena strategija temelji na precejšnji kapitalski bazi, izkušnjah pri strukturiranju tehnoloških poslov in preverjenih managerskih pristopih, ki pri zasebnem investiranju povečujejo fleksibilnost in priložnosti. Več informacij je na voljo na www.vistaequitypartners.com.

Izjave o napovedih

To sporočilo za javnost vsebuje izjave, ocene in projekcije, ki po naravi niso zgodovinske in lahko predstavljajo "izjave o napovedih" kot so definirane v zveznih zakonih ZDA o vrednostnih papirjih. Te izjave vključujejo, a niso omejene na: uspešno izpeljavo združitve, časovni okvir zaključka združitve, uspešno kombinacijo Indusa in MDSI-ja in sinergije povezave produktov Indusa in MDSi-ja. Te izjave, ki se nanašajo samo na navedeni datum, so odvisne od določenih tveganj in negotovosti, zaradi katerih bi se lahko dejanski rezultati bistveno razlikovali od zgodovinskih izkušenj našega podjetja ter pričakovanj in projekcij. Ta tveganja vključujejo, a niso omejena na: tveganje, da delničarji Indusa ne bodo odobrili transakcije; tveganje, da transakcija ne bo izvedena v pričakovanem časovnem okvirju; tveganje, da ne bodo na voljo sredstva za nakup; in tveganje, da pričakovani pozitivni učinki združitve Indusa in MDSI-ja ne bodo uresničeni. Drugi dejavniki, ki bi lahko vplivali na bodoče rezultate, so navedeni v Indusovih poročilih Komisiji za nadzor vrednostnih papirjev (SEC). Vlagatelji naj za ta in druga tveganja preučijo Indusova poročila SEC-u, vključno z Letnim poročilom 2006 na obrazcu 10-k.

Indus je registrirana blagovna znamka družbe Indus International, Inc. Druga imena podjetij ali produktov v tem sporočilu za javnost so lahko blagovne znamke podjetij, s katerimi so povezana.

Dodatne informacije

V povezavi s predlagano transakcijo namerava podjetje Komisiji za trg vrednostnih papirjev ("SEC") priglasiti pooblastilo o zastopanju, ki bo vsebovala informacije o Indusu, pridruženih družbah Vista Equity Partners, ki sodelujejo pri združitvi, predlagano združitev in ostale informacije. Te informacije bodo po pošti prejeli tudi delničarji Indusa. Informacije v tem sporočilu za javnost niso nadomestilo za pooblastilo o zastopanju, zato DELNIČARJE POZIVAMO, DA POZORNO PREBEREJO IZJAVO O ZASTOPANJU, SAJ BO VSEBOVALA POMEMBNE INFORMACIJE, KI NAJ JIH DELNIČARJI UPOŠTEVAJO, KO SE BODO ODLOČALI O ZDRUŽITVI. Poleg pooblastila o zastopanju, ki ga bodo prejeli po pošti, bodo delničarji lahko pooblastilo in druge vloge z informacijami o Indusu zastonj pridobili na spletni strani SEC-a (http://www.sec.gov) ali od Indusa.

Družbo Indus in njene izvršne direktorje lahko delničarji Indusa štejejo kot sodelujoče pri iskanju zastopnikov glede predlagane združitve. Tudi pridružene družbe Vista Equity Partners, ki sodelujejo pri sporazumu o združitvi, se lahko štejejo kot sodelujoče osebe. Informacije v zvezi z direktorji Indusa so na voljo v Indusovi končni izjavi o zastopanju, ki je bila vložena pri SEC-u 7. septembra 2006. Informacije v zvezi z interesi Indusovih direktorjev pri združitvi bodo navedene v pooblastilu o zastopanju, ki ga namerava Indus v zvezi s predlagano združitvijo vložiti pri SEC-u.

Indus International, Inc.

Gary Frazier,

770-989-4188

gary.frazier@indus.com

www.indus.com

or

MDSI Mobile Data Solutions

Robin Jones,

604-207-6111

rjones@mdsi.ca