O-STA

STA projekti tedna: Zvesti naročniki ponovno zaupali izkušnjam STA

V mesec februar smo vstopili udarno z medijskimi sodelovanji z našimi naročniki, ki so ponovno zaupali znanju in izkušnjam Slovenske tiskovne agencije. Na kanalih STA smo prenašali kar tri neposredne spletne prenose, kakšne družbeno relevantne tematike smo pokrivali v tem tednu in s katerimi organizacijami smo sodelovali, pa si preverite v nadaljevanju tedenskega pregleda.

STAvideo

NEPOSREDNI SPLETNI PRENOS

Spletna konferenca Življenje z rakom

Na kanalih STA smo prenašali četrto spletno konferenco Življenje z rakom. Na konferenci so predavatelji nadaljevali razpravo o aktualnih temah za vedno večjo skupino ljudi, ki uspešno zaključijo onkološko zdravljenje. Tokrat je bila v središču bolnikova pot skozi zdravstveni sistem ter njegova reintegracija v poklicno in družbeno življenje.


Novinarska konferenca pred podelitvijo Bloudkovih priznanj za leto 2023

STA je z neposrednim spletnim prenosom in moderiranjem medijsko podprla novinarsko konferenco pred podelitvijo Bloudkovih priznanj. Ta najvišja državna priznanj za delo in dosežke na področju športa v Sloveniji podeljujejo vsako leto od leta 1965.


Polaganje temeljnega kamna za Kampus Vrazov trg ljubljanske medicinske fakultete

STA je prav tako zagotovila neposredni spletni prenos novinarske novinarske konference, na kateri so simbolično položili temeljni kamen za novogradnjo Kampus Vrazov trg Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani. Gre za enega od finančno najobsežnejših projektov, ki jih bodo v Sloveniji do leta 2026 izpeljali s pomočjo evropskih sredstev v okviru Načrta za okrevanje in odpornost.


STUDIO EF

V tem tednu smo objavili prvega v seriji pogovorov v okviru novega projekta Studio EF, ki smo ga zasnovali v sodelovanju z Ekonomsko fakulteto Univerze v Ljubljani. Prvi gost je bil profesor Aljoša Valentinčič, ki je med drugim komentiral izdajo obveznic za državljane, v prihodnjih epizodah pa sledi še več pogovorov s strokovnjaki.


*****

Kaj nas čaka v prihodnjem tednu?

V tednu, ki je pred nami, bo STA zagotovila neposredne spletne prenose za naročnike, s katerimi sodelujemo že vrsto let. Organizirali bomo tudi virtualno okroglo mizo in pripravili videoposnetek za Nacionalni inštitut za biologijo. Vsebine bodo na voljo na video.sta.si.

  • Ob mednarodnem dnevu žensk in deklet v znanosti (11. 2.) bomo za Kemijski inštitut neposredno prenašali okroglo mizo z naslovom "Ženske v znanosti". Raziskovalke, ki so lahko v navdih bodočim generacijam, bodo povprašali o njihovih znanstvenih vzornicah in vzornikih, o tem, kaj jih je sploh napeljalo v znanost, pa česa bi si v prihodnje še želele raziskovati.

  • Mednarodni dan epilepsije bomo v sodelovanju z Društvom Liga proti epilepsiji obeležili z virtualno okroglo mizo STAkluba. S sogovorniki bomo v pogovoru, ki smo ga naslovili "Moje popotovanje z epilepsijo", spregovorili o življenju s to boleznijo.

  • Za Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) bomo pripravili videoposnetek ob otvoritvi biotehniškega stičišča NIB ter podelitvi nagrad in priznanj Miroslava Zeia.

  • Podprli bomo tudi Karitasovo preventivno akcijo "40 dni brez alkohola" in jo neposredno prenašali na video.sta.si.

Kako do nas?

Več o naših aktualnih projektih, storitvah, novostih, dogodkih in posebnih ponudbah najdete tudi na profilu STA Marketing na LinkedInu, za sodelovanje in povpraševanje pa pišite na marketing@sta.si.