O-STA

Informativni dnevi Univerze v Novi Gorici

Stiki z javnostmi Vipavska 13

Andreja Leban SI-5000 Nova Gorica

Telefon: +386 5 62 05 827

Nova Gorica, 12. februar 2024 - Za takojšnjo objavo!

Sporočilo za javnost

Informativni dnevi Univerze v Novi Gorici (UNG) bodo potekali v petek, 16. februarja (od 10. do 17. ure), in v soboto, 17. februarja 2024 (od 10. do 13. ure). Fakultete in Akademija umetnosti UNG bodo predstavitve izvajale v Novi Gorici, Ajdovščini, Vipavi in Ljubljani. Za vse, ki se dogodkov ne bodo mogli udeležiti v živo, je univerza pripravila spletno različico programa informativnih dni z dogodki na daljavo.

Kandidati za vpis bodo spoznali študijske programe z vsebinami, ki jih na drugih visokošolskih zavodih v Sloveniji ni. Predstavljene bodo zaposlitvene možnosti, ki jih pridobljeni strokovni nazivi omogočajo. Lahko se bodo udeležili vodenih obiskov raziskovalnih laboratorijev in centrov ter izvedeli vse o možnosti vključevanja v raziskovalno in projektno delo že med samim študijem. Na informativnih dnevih bodo imeli tudi priložnost, da se srečajo s študenti univerze, ki bodo z njimi delili svoje študijske izkušnje. Poleg tega bodo lahko prisluhnili tudi zanimivim predavanjem o astrofiziki, nanomaterialih in okolju ter izvedeli vse o obštudijskih dejavnostih in drugih oblikah pridobivanja dodatnih znanj - na primer o lektoratih tujih jezikov, ki jih ponuja pred kratkim ustanovljeno Jezikovno središče na Fakulteti za humanistiko.

Predstavljene bodo možnosti štipendij UNG ter štipendije Fundacije UNG za nadarjene in štipendije za športnike ter letošnja novost za študente - brezplačen vsakodnevni organizirani prevoz iz Ljubljane.

Kandidati za vpis bodo spoznali številne prednosti študija na Univerzi v Novi Gorici, med katerimi njeni študenti najpogosteje izpostavljajo individualen pristop, študij v majhnih skupinah, aktivno vključevanje študentov v študijski proces, interdisciplinarnost in praktično usmerjenost študijskih programov ter številne možnosti mednarodnih izmenjav.

"Med seboj se študentje fakultet dobro poznamo, dober odnos pa imamo tudi z vsemi svojimi profesorji, ki se nam lahko individualno posvetijo in nam pomagajo pri tematikah, ki nas še posebej zanimajo. Profesorji in drugi sodelavci univerze so odprti za študentske predloge in skušajo tem le najbolje ugoditi. Prav zaradi majhnosti univerze se, na primer, lažje implementira oziroma ponudi nove izbirne predmete in vsebine, ki se bolj skladajo tudi z željami in interesi študentov," je prednosti študija izpostavila Neja Vodopivec, študentka študijskega programa Kulturna zgodovina Fakultete za humanistiko.

Pod okriljem UNG deluje šest fakultet (Fakulteta za znanosti o okolju, Fakulteta za naravoslovje, Fakulteta za vinogradništvo in vinarstvo, Poslovno-tehniška fakulteta, Fakulteta za humanistiko, Fakulteta za podiplomski študij) in Akademija umetnosti. V študijskem letu 2023/24 se na UNG izobražuje 476 študentov iz 58 držav, pri čemer delež mednarodnih študentov znaša 63 odstotkov.

UNG se ponaša z visoko stopnjo zaposljivosti diplomantov; v enem letu po diplomiranju le 1,7 odstotka diplomantov še ne najde zaposlitve (podatek Kariernega centra, november 2023).

V študijskem letu 2024/25 je na voljo 7 dodiplomskih, 9 magistrskih in 8 doktorskih študijskih programov. Na dodiplomskih študijskih programih je razpisanih 230 mest na rednem študiju in 5 mest na izrednem študiju, na magistrskih študijskih programih 195 mest na rednem študiju in 21 mest na izrednem, na doktorskih študijskih programih pa 80 mest na rednem študiju.

Prvi prijavni rok za vpis v dodiplomske, magistrske in doktorske študijske programe je od 20. februarja do 20. marca 2024.

Celoten program informativnih dni UNG: https://www.ung.si/sl/studij/informativni-dnevi/

Dodatne informacije:

Andreja Leban, Stiki z javnostmi

T: 05 62 05 827, GSM: 040 266 058

E: andreja.leban@ung.si

Andreja Leban