O-STA

Odkrijte svet elektrotehnike na informativnih dnevih

Ta petek in soboto bodo dijaki na UL FE dobili koristne informacije in odgovore na vprašanja. (foto arhiv UL FE)
Informativni dnevi bodo 16. in 17. februarja 2024. (foto arhiv UL FE)
Eden od študijskih programov na UL FE je tudi Multimedija. (foto arhiv UL FE)
Bodoči študenti bodo dobili vpogled v študijske programe na UL FE. (foto arhiv UL FE)

Odločitev za študijski program je ključna za vsakega bodočega študenta, pri čemer je pomemben razmislek o uresničevanju posameznikovih potencialov, zaposljivosti na trgu dela in vpisnih pogojih. Študij elektrotehnike spada med bolj pespektivne študije, saj je naše vsakodnevno življenje prepleteno z inovacijami in tehnološkimi rešitvami, ki jih omogoča prav elektrotehnika. Na informativnih dnevih 16. in 17. februarja bodo dijaki izvedeli več o študijskih programih na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani (FE UL) in dobili odgovore na vsa vprašanja.

Inženirji in inženirke elektrotehnike so zelo iskani kadri

Elektrotehnika pokriva različna področja, kot so elektroenergetika, elektronika, avtomatika, robotika, mehatronika, zagotavljanje kakovosti, informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) in biomedicinska tehnika. Brez nje ni več mogoče delati v medicini, farmaciji, ekonomiji, kemiji, računalništvu, psihologiji in še vrsti drugih ved. Prav zato so kadri z izobrazbo iz elektrotehnike zelo iskani in po zaključenem študiju hitro dobijo zaposlitev. Na UL FE vzporedno z vodilno vlogo pri izobraževanju vrhunskih strokovnjakov gradijo uspešno znanstvenoraziskovalno sodelovanje s slovenskim gospodarstvom ter sodelujejo v številnih mednarodnih projektih.

Predstavitev študijskih programov in virtualni sprehod po elektrofaksu

Informativni dnevi bodo potekali v živo na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko v petek in soboto, 16. in 17. februarja. Na kratki splošni predstavitvi študijskih programov bodo obiskovalci dobili uporabne informacije, sledil bo ogled laboratorijskega dela fakultete in vpogled v širše področje elektrotehnike. Predstavitve programov Elektrotehnika (UN), Aplikativna elektrotehnika (VS) in Multimedija (UN) bodo v petek, 16. 2., ob 10. in 15. uri ter v soboto, 17. 2., ob 10. uri.

Še pred informativnimi dnevi se lahko vsi zainteresirani s pomočjo virtualnega sveta sprehodijo po fakulteti, preverijo, kaj o študiju in svojem poklicu pravijo inženirji elektrotehnike, in si ogledajo različne eksperimente, ki prikazujejo področja izobraževanja in raziskovanja na fakulteti.

Več informacij o razporedu prestavitev in informativnih dnevih je na voljo na: https://www.fe.uni-lj.si/aktualno/novice/2023020211285350/