O-STA

Podjetje CHEP v odzivu na povpraševanje širi svojo mrežo v Slovenijo

LJUBLJANA--(BUSINESS WIRE)- 24. oktobra 2006-- Podjetje CHEP je napovedalo širitev svoje komercialne mreže v Evropo, tako bo storitve ponujalo tudi v Sloveniji.

V odziv na povečano povpraševanje je CHEP izvedel analizo tega novega trga in že vzpostavil infrastrukturo, potrebno za podporo številnim distributerjem, ki so izrazili željo po uporabi palet in kontejnerjev podjetja CHEP, ki uporablja "pooling" metodo deljene uporabe palet in kontejnerjev s strani več naročnikov. Številni večji evropski proizvajalci so prav tako že napovedali uporabo CHEP-ovih palet in kontejnerjev za izvažanje v Slovenijo.

Slovenije je država z dvema milijonoma prebivalcev, ki je prestala tranzicijo in predstavlja vzor gospodarskega napredka. Od leta 2004 je članica Evropske Unije in se lahko pohvali z izvrstno infrastrukturo ter izobraženo delovno silo. Slovenija je pomemben uvoznik sadja in zelenjave - leta 2005 je je uvozila več kot 98.000 ton s skupno vrednostjo skoraj 55 milijona evrov. Pomembno je, da 43 odstotkov tega uvoza izhaja iz Italije, 13 odstotkov iz Nizozemske in sedem odstotkov iz Španije.

"Zelo smo zadovoljni, da širimo svojo mrežo in svojim strankam nudimo podporo pri njihovih aktivnostih širom po Evropi," je povedal Miguel D'Cotta, predsednik CHEP Europe. "CHEP si še naprej prizadeva zagotavljati kakovostne storitve vsem strankam, s čimer dosega visoko raven zadovoljstva in krepi lojalnost naročnikov."

Luca Rossi, direktor CHEP za novo poslovanje v južni in vzhodni Evropi, pa meni: "Izredno me veseli, da bo odslej velik del blaga, poslanega v Slovenijo, dostavljen z opremo CHEP. Prepričan sem, da bo to prineslo pomembne ekonomske koristi celotni dobavni verigi - tako v smislu zmanjševanja stroškov kot večanju učinkovitosti."

Za več informacij o dejavnosti CHEP v Sloveniji je na voljo lokalni predstavnik CHEP-a Danjel Kodre, in sicer na številki +386 (0)40 567 150 ali na e-naslovu Danjel.Kodre@chep.com.

O podjetju CHEP

CHEP je vodilno svetovno podjetje s področja paletnih in kontejnerskih storitev po "pooling" metodi, s katerim sodelujejo števila največja podjetja po svetu. Zaposluje več kot 7.700 ljudi in deluje v 44 državah. S pomočjo vrhunske tehnologije in več kot 280 milijonov palet in kontejnerjev, CHEP svojim strankam nudi izjemne temelje, ki omogočajo zmanjšanje števila primerov poškodovanja izdelkov ter okoljsko vzdržno logistično rešitev. Med dobaviteljske mreže, ki jih pokriva, spadajo blago za široko potrošnjo, sadje in zelenjava, napitki in avtomobilska industrija. Na globalni ravni sodeluje s podjetji, kot so Procter & Gamble, SYSCO, Kellogg's, Kraft, Nestle, Ford in GM, kar pomeni, da skrbi tudi za svetovno najbolj uveljavljene izdelke.

Več informacij je na voljo na spletni strani www.chep.com.

KONTAKT:

CHEP Europe

Rob Hutchison,

+44 (0)1932 833035

Director, Marketing Communications

Robert.hutchison@chep.com