O-STA

STA projekti tedna: Videoservis STA, vaša priložnost za doseganje javnosti

Slovenska tiskovna agencija je v tem tednu v sodelovanju s partnerji zagotovila več neposrednih spletnih prenosov. V okviru STAkluba smo ob mednarodnem dnevu epilepsije zasnovali virtualno okroglo mizo in pripravili krajši videoposnetek ob odprtju novega biotehniškega stičišča. Ob njenem začetku pa smo z neposrednim spletnim prenosom podprli tudi družbeno odgovorno akcijo "40 dni brez alkohola". Več o projektih iztekajočega se tedna v spodnjem prispevku.

STAVIDEO

VIRTUALNA OKROGLA MIZA STAKLUBA

V okviru STAkluba Slovenske tiskovne agencije smo v sodelovanju z Društvom LIGA proti epilepsiji Slovenije pripravili okroglo mizo o življenju s to boleznijo. Spletni pogovor, ki je potekal na mednarodni dan epilepsije, smo ob tem neposredno prenašali na kanalih STA.


Neposredni prenos smo umestili tudi na posebno spletno stran, opremljeno z osnovnimi podatki o dogodku, kar omogoča lažje napovedovanje dogodka ter vključevanje povezave v najave oziroma vabila pred dogodkom. Po koncu pogovora je na strani dostopen posnetek pogovora, ki je za zamudnike na voljo tudi v arhivu video servisa STA video.sta.si med Partnerskimi vsebinami.

STA v okviru STAkluba izvede in medijsko podpre tudi okrogle mize in virtualne spletne pogovore v sodelovanju z zunanjimi partnerji, vse v skladu s profesionalnimi standardi in avtonomno uredniško presojo. Posamezni dogodki pokrivajo najrazličnejša področja in so kot taki namenjeni različnim ciljnim javnostim.

V okviru STAkluba ponujamo vsebinsko zasnovo dogodka, tehnično podporo, promocijo, pripravo vabil in adrem, operativno izvedbo ter fotografsko, video in vsebinsko spremljanje dogodka.

Ob tem vaši dogodki ne ostanejo spregledani, saj kanale STA spremlja širok krog zvestega občinstva, poleg tega pa so partnerske video vsebine na portalu STAvideo brezplačno dostopne zainteresirani javnosti.

Priprava spletnega pogovora v okviru STA vključuje:

- vsebinsko zasnovo in vodenje pogovora

- napoved dogodka in pripravo vabila

- tehnično podporo s pripravo grafične podobe za virtualno okolje

- neposredni prenos in distribucijo dogodka na kanalih STA

- umestitev prenosa in posnetka na posebno spletno stran


NEPOSREDNI SPLETNI PRENOS

- Ob mednarodnem dnevu žensk in deklet v znanosti smo zagotovili neposredni spletni prenos okrogle mize "Ženske v znanosti" v organizaciji Kemijskega inštituta.


- Za Vrhovno sodišče RS smo neposredno spletno prenašali slovesnost ob odprtju sodnega leta 2024.


- Kot medijski partner smo v Slovenski tiskovni agenciji tudi letos podprli Karitasovo preventivno akcijo "40 dni brez alkohola" in jo neposredno prenašali na video.sta.si.


Zakaj za neposredni prenos izbrati STA?

  • Prenos neposrednega spletnega prenosa na kanalih Slovenske tiskovne agencije je odličen način, da dosežete ciljno publiko.

  • STA ima specifično strukturo uporabnikov, saj je poleg splošne javnosti med našimi rednimi uporabniki večina slovenskih medijev, vsa ministrstva in državna uprava, lokalne oblasti, slovenska veleposlaništva ter večja podjetja. Spletna stran STA je tako eden ključnih virov informativnih vsebin za najbolj relevantne segmente javnosti.

  • Z režijo neposrednega spletnega prenosa lahko poskrbimo tudi za druge grafične elemente, na primer podnaslovitve, ali vklop govorcev z druge lokacije neposredno v prenos. Neposredne prenose lahko naročniki vključijo v svoje profile na družbenih omrežjih ali integrirajo na svoje spletne strani.

  • Neposredni spletni prenos je na voljo v našem arhivu video servisa STAvideo.

VIDEO SNEMANJE IN MONTAŽA VIDEOPOSNETKA

Za Nacionalni inštitut za biologijo (NIB) smo pripravili video posnetek ob otvoritvi biotehniškega stičišča NIB ter podelitvi nagrad in priznanj Miroslava Zeia.


V okviru storitve STAvideo izvajamo snemanja video posnetkov, ki jih pripravimo na podlagi naročnikovih želja in potreb. Gre za kratke, nekajminutne predstavitvene posnetke, ki vključujejo izjave in prekrivne kadre z osnovno grafično opremo, kot so logotipi, podpisi sogovornikov, poudarki, in zvočno podlago.


*****

Kaj nas čaka v prihodnjem tednu?

V tednu, ki je pred nami, bo STA zagotovila vključitev neposrednega spletnega prenos Evropskega parlamenta o z naslovom Hiša EU: Sto dni pred evropskimi volitvami. Na voljo bo v živo in v arhivu video.sta.si.

Kako do nas?

Več o naših aktualnih projektih, storitvah, novostih, dogodkih in posebnih ponudbah najdete tudi na profilu STA Marketing na LinkedInu, za sodelovanje in povpraševanje pa pišite na marketing@sta.si.