Recept: torta RISIS
Obožujete kombinacijo arašidovega masla in čokolade? Ta torta je za vas!
Gre za okus, oblikovan po najbolj priljubljeni sladkariji v Ameriki. Sestavljena je iz majhnih skodelic, napolnjenih s kremo iz arašidovega masla, ovito v hrustljavo lupino. Ima značilen okus po gladki in kremasti teksturi arašidovega masla, ki je obdana s hrustljavo, sladkano lupino.
S to torto boste potešili okuse še najbolj privrženih arašido-čokoholikov. Če vam je všeč katerakoli od številnih čokoladnih ploščic z arašidi, bo ta torta nalašč za vas.
Za izdelavo kreme potrebujemo:
· 500 gramov smetane
· 400 gramov mleka
· 40 gramov sladkorja
· 180 gramov topgela
· 160 gramov aromata pesto arašidi
Za izdelavo diska potrebujemo:
· 60 gramov vode
· 20 gramov topgela
· 100 gramov dekorja arašidovo maslo
Navodila1. Predhodno spečemo čokoladni biskvit.
Priprava diska1. Vse sestavine odtehtamo v posodo in premešamo z mikserjem.
2. Dobljeno maso prelijemo v silikonski model in zamrznemo v šokerju.
Priprava kreme1. Najprej do srednje trdote stepemo sladko smetano.
2. V drugi posodi dobro premešamo ostale sestavine za kremo, tako da ni grudic in jih prilijemo k stepeni smetani.
3. Mešamo z mikserjem na nizkih obratih cca 2 minuti.
4. Torto dekoriramo z Glazuro Mirror glaze.