O-STA

Recept: torta RISIS

Foto: Rokmar

Obožujete kombinacijo arašidovega masla in čokolade? Ta torta je za vas!

Gre za okus, oblikovan po najbolj priljubljeni sladkariji v Ameriki. Sestavljena je iz majhnih skodelic, napolnjenih s kremo iz arašidovega masla, ovito v hrustljavo lupino. Ima značilen okus po gladki in kremasti teksturi arašidovega masla, ki je obdana s hrustljavo, sladkano lupino.

S to torto boste potešili okuse še najbolj privrženih arašido-čokoholikov. Če vam je všeč katerakoli od številnih čokoladnih ploščic z arašidi, bo ta torta nalašč za vas.

Za izdelavo kreme potrebujemo:

· 500 gramov smetane

· 400 gramov mleka

· 40 gramov sladkorja

· 180 gramov topgela

· 160 gramov aromata pesto arašidi

Za izdelavo diska potrebujemo:

· 60 gramov vode

· 20 gramov topgela

· 100 gramov dekorja arašidovo maslo

Navodila

1. Predhodno spečemo čokoladni biskvit.

Priprava diska

1. Vse sestavine odtehtamo v posodo in premešamo z mikserjem.

2. Dobljeno maso prelijemo v silikonski model in zamrznemo v šokerju.

Priprava kreme

1. Najprej do srednje trdote stepemo sladko smetano.

2. V drugi posodi dobro premešamo ostale sestavine za kremo, tako da ni grudic in jih prilijemo k stepeni smetani.

3. Mešamo z mikserjem na nizkih obratih cca 2 minuti.

4. Torto dekoriramo z Glazuro Mirror glaze.