O-STA

STA projekti tedna: Kaj potrebujemo za neposredni spletni prenos?

Če pripravljate dogodek, ki bi ga želeli v živo prenašati prek spleta in ga vključiti na kanale Slovenske tiskovne agencije, vam pri tem lahko pomaga naša izkušena ekipa. Katere ključne informacije potrebujemo za pripravo ponudbe, preverite v spodnjem prispevku.

Prenos neposrednega spletnega prenosa na kanalih STA je odličen način, da dosežete ciljno publiko. STA ima namreč specifično strukturo uporabnikov, saj je poleg splošne javnosti med našimi rednimi uporabniki večina slovenskih medijev, vsa ministrstva in državna uprava, lokalne oblasti, slovenska veleposlaništva ter večja podjetja.

Povpraševanje glede priprave neposrednega spletnega prenosa lahko pošljete na marketing@sta.si. Za oblikovanje ponudbe in samo izvedbo spletnega prenosa bomo potrebovali tudi nekaj osnovnih podatkov o dogodku:

  • Kdaj in kje bo dogodek potekal?

  • Kako dolgo bo trajal?

  • Kakšna bo tematika dogodka?

  • Ali bo na lokaciji dogodka možnosti žične (LAN) povezave na internet?

  • Ali bo poskrbljeno za ozvočenje in bo mogoč priklop na avdio mešalno mizo?

  • Bodo vsi sodelujoči na lokaciji ali se bo kateri od njih vključil prek video konference, kot je na primer Zoom?

  • Želite, da so del prenosa tudi morebitne projekcije ali video posnetki?

  • Ali lahko poskrbite za pripravo uvodne vizualije?

Z režijo neposrednega spletnega prenosa lahko poskrbimo tudi za druge grafične elemente, na primer podnaslovitve, ali vklop govorcev z druge lokacije neposredno v prenos. Neposredne prenose lahko naročniki vključijo v svoje profile na družbenih omrežjih ali integrirajo na svoje spletne strani.

Posnetek neposrednega spletnega prenosa je po koncu oddajanja v živo na voljo v našem arhivu video servisa STAvideo, na vašo željo pa vam ga lahko tudi pošljemo v obliki videoposnetka.

V tem tednu smo zagotovili neposredni spletni prenos matineje ob svetovnem dnevu redkih bolezni, ki jo je pripravilo Združenje za redke bolezni Slovenije v sodelovanju s podjetjem Aetas, na njej pa so predstavili sistemsko ureditev redkih bolezni v Sloveniji in življenje osebe z redko boleznijo skozi oči družbe.


*****

Kaj nas čaka v prihodnjem tednu?

V tednu, ki je pred nami, bo STA na svoje kanale vključila neposredni spletni prenos pogovora "Pravične evropske volitve za ženske", ki jo v Hiši EU pripravlja Predstavništvo Evropskega parlamenta v Sloveniji. Po koncu bo posnetek prenosa za ogled na voljo na video.sta.si. Zagotovili bomo tudi video snemanje prireditve International Medis Awards ter fotografiranje novinarske konference naročnika SavaRe.

Kako do nas?

Več o naših aktualnih projektih, storitvah, novostih, dogodkih in posebnih ponudbah najdete tudi na profilu STA Marketing na LinkedInu, za sodelovanje in povpraševanje pa pišite na marketing@sta.si.