O-STA

Vrtčevski otroci na Celjski koči za nova doživetja in druženje v naravi

Foto: Vrtec Zarja
Foto: Vrtec Zarja
Foto: Vrtec Zarja
Foto: Vrtec Zarja

Celje, 16. april 2024 - V sklopu programa obogatitvenih dejavnosti vseh treh javnih vrtcev Mestne občine Celje smo letos uvedli novost, dvodnevno bivanje na Celjski koči za otroke od 5. do 6. leta starosti. Prva skupina otrok iz Vrtca Zarja se je na Celjsko kočo napotila včeraj, vse do 10. maja pa se bodo na priljubljeni celjski izletniški točki zvrstile še skupine iz vrtcev Anice Černejeve in Tončke Čečeve, skupno predvidoma kar 417 otrok.

Namen tega novega projekta je, da vrtčevski otroci doživijo izkušnjo bivanja in medsebojnega druženja v naravi, v drugačnem okolju kot je vsakodnevno obiskovanje vrtca. Posebno doživetje in izkušnja bo za te otroke tudi nočitev na Celjski koči, prav tako pa bodo vključeni v številne dejavnosti, tako v zgradbi hotela kot v naravi. Gozdarski strokovnjak Boštjan Hren iz celjske območne enote Zavoda za gozdove jim bo predstavil gozdno učno pot, na prilagojen način bodo lahko preizkusili Pustolovski park in vožnjo z bobkartom, spoznavali okolico Celjske koče, sodelovali v družabnih igrah in podobno.

Na Mestni občini Celje verjamemo, da bo ta novost pozitivno vplivala na dopolnitev vzgojno izobraževalnega procesa v celjskih javnih vrtcih in da bo pomenila dragoceno izkušnjo za otroke pri njihovem odraščanju in razvoju.

Prispevek staršev za stroške bivanja na Celjski koči znaša 28 evrov, prevoze pa je zagotovila Mestna občina Celje.