O-STA

Združitev družb Realm Business Solutions in Circle Software

Združitev prinesla univerzalno avtomatizacijo in prevajanje komercialnega nepremičninskega cikla med različnimi metodologijami in prek meja

HOUSTON IN LONDON - (BUSINESS WIRE) - 29. november 2006 - Dva vodilna ponudnika rešitev programske opreme za komercialno nepremičninsko industrijo, družbi Realm Business Solutions s sedežem v Houstonu in Circle Software iz Londona, sta danes objavili združitev svojih podjetij v globalno entiteto.

"Ta mogočna kombinacija ljudi, tržišč in tehnologije bo komercialni nepremičninski skupnosti lahko zagotovila nepremagljivo ponudbo tržno preizkušenih izdelkov brez primere, ki popolnoma avtomatizirajo celoten nepremičninski cikel. Zdaj lahko naše stranke uporabljajo metodologije in jezike, ki so uveljavljeni na njihovih tržiščih, z njimi pa ustvarijo podatke, ki so dovolj transparentni, da so primerni tudi za globalno tržišče," je dejal Mark Kingston, predsednik in generalni direktor družbe Realm Business Solutions.

Pravi tudi, da nameravajo, ne le nadgraditi trenuten paket izdelkov, ampak tudi razviti nove izdelke, ki bodo industrijo še tesneje povezali, in sicer v smislu pretoka dela, podatkov, jezikov in postopkov, kar bo industriji omogočilo nepredstavljivo produktivnost ter dostop do transakcij in tržišč.

Po besedah Jeffreya D. Fisherja, profesorja na Poslovni šoli Kelley, Univerze v Indiani, ki izdelek ARGUS uporablja v svojih učbenikih in na tečajih, bo združitev družb Realm in Circle prinesla bolj standardizirana poročila o ocenah, s čimer bodo omogočene čezmejne primerjave komercialnih vlaganj v nepremičnine na konsistentni osnovi.

Družbo Circle Software s sedežem v Londonu je leta 1990 ustanovil Adrian Katz, imenovani član inštituta Royal Institute of Chartered Surveyors. Najpomembnejši izdelek družbe Circle je Visual Investor, programska oprema za oceno nepremičnin in portfeljev, ki trenutno predstavlja industrijski standard v Združenem Kraljestvu, v rabi pa je tudi v državah kontinentalne Evrope in v regiji azijskega Pacifika, kjer se uporablja velikobritanski pristop kapitalizacije. Circle proizvaja in trži tudi Circle Developer, svetovni standard za oceno razvoja.

"S kombinacijo Realmovih izdelkov s tistimi, ki jih ponuja Circle, bo nastal vsestranski in zmogljiv paket rešitev, ki bo premostil prepade in omogočal učinkovito integracijo podatkov ter njihovo izmenjavo prek več tržišč", je dejal Katz. "To je izjemen in pomemben dogodek. Našim strankam bo nastanek pravega globalnega nepremičninskega partnerja prinesel številne prednosti."

Realmov najpomembnejši izdelek, ARGUS, je industrijski standard v državah in podjetjih, ki za ocenjevanje nepremičnin uporabljajo metodo diskontiranega denarnega toka (DCF). Metoda DFC, ki je nastala in se uveljavila v ZDA, hitro pridobiva potrditev mnogih mednarodnih organizacij za standardizacijo in univerz. Realmov paket izdelkov vključuje tudi priljubljena orodja za gospodarjenje z nepremičninami, za upravljanje portfeljev in računovodsko predračunavanje, samodejno oddajanje v najem, poslovno inteligenco in sodelovanje ter upravljanje pretoka dela.

"Naša nova integrirana razvojna skupina si bo neutrudno prizadevala izpolniti in preseči načrte za izdelke, tako družbe Realm kot Circle," poudarja Kingston. "S tem bomo dopolnili našo strategijo za povezovanje platform, ljudi in procesov. Industrija kliče po globalni transparentnosti ter interoperabilnosti med igralci in mi nameravamo odgovoriti na ta klic."

Transakcija je bila izvedena ob pomoči Realmovih partnerjev, ki se ukvarjajo z vlaganjem zasebnega kapitala, Insight Venture Partners in Lightyear Capital. Družba Sparring Partners pa je bila svetovalec družbe Circle Software.

Nova globalna skupina organizacije bo še naprej razvijala in podpirala vse izdelke družb Realm in Circle, vključno z izdelki: ARGUS, DYNA, BUDGET, CTI, INSIGHT, LEASE, Circle Developer, Circle Budget, Circle Multiview, Visual Investor in Circle Data Center. Združeno podjetje bo imelo pisarne v naslednjih mestih: London, Houston, Vancouver, Sydney, Kuala Lumpur, Singapur, Dallas, Tokio in Princeton. Prek partnerjev pa sta družbi Realm in Circle prisotni tudi v Južni Afriki, v Koreji in na Kitajskem.

O družbi Realm Business Solutions

Družba Realm Business Solutions, Inc., je ponudnik programske opreme in storitev, ki strankam omogoča boljše upravljanje finančne in operativne učinkovitosti nepremičninskih portfeljev. Prek 8 000 lastnikov, upraviteljev, finančnih institucij in nepremičninskih skladov (REIT), ki so vodilni v industriji, zaupajo Realmovim rešitvam, s katerimi izboljšujejo vidnost in pretok informacij skozi svoje kritične poslovne procese. Realm je razvil nekaj izdelkov, ki predstavljajo standard v industriji, na primer: ARGUS, BUDGET, CTI, DYNA, INSIGHT in LEASE. Več o teh rešitvah lahko izveste na njihovem spletnem mestu: www.realm.com.

O družbi Circle Software

Družba Circle Software, Ltd., je specializirana za razvijanje namenske programske opreme za vlagatelje, razvijalce, agente, posrednike, upravitelje, lastnike in upravljavce praktično vseh vrst transakcij portfeljev in lastnine, ocen in analiz. Družba pripisuje velik pomen prenovljenim storitvam podpore in usposabljanja, s katerimi skrbijo, da lahko stranke v kar največji meri izkoristijo njihovo paleto izdelkov, ki zajema: VisualInvestor, VisualDeveloper, CircleDeveloper, CircleMultiview, CircleBudget, CircleDataCenter in CircleConnect. Dodatne informacije najdete na njihovem spletnem mestu www.circlesoftware.com

Realm Business Solutions

Global Media Contact:

Jennifer Brenner Andrade, Vice President of Marketing,

713-341-3630

jandrade@realm.com

or

Circle Software

EMEA Media Contact:

Claudia Wieninger MBA, Sales & Marketing Manager,

(UK Local) 08456 440 440 (International +44 20 8906 4059)

claudiaw@circlesoftware.com