O-STA

C. H. Robinson prevzel indijskega špediterja

MINNEAPOLIS--(BUSINESS WIRE)-- 1. decembra - Podjetje C. H. Robinson Worldwide, Inc. ("C.H. Robinson") (Nasdaq:CHR) je danes sporočilo, da je kupilo določene dele podjetij Triune Freight Private Ltd. in Triune Logistics Private Ltd. Omenjeni podjetji skupaj tvorita podjetje "Triune", gre pa za zunanjega ponudnika logistike s sedežem v Indiji. Triune ima približno 160 zaposlenih in 19 uradov širom po Indiji, njegovi letni bruto prihodki pa znašajo okoli 11 milijonov dolarjev.

Triune ima več kot 600 strank in nudi predvsem mednarodno zračno in morsko špediterstvo ter storitve carinjenja. Razpolaga tudi s posebno projektno divizijo, ki se ukvarja z visoko specializiranimi premiki in rešitvami. Podjetje Triune je tako kot C. H. Robinson nekapitalsko. Triune, ki ima sedež v Čenaju, je bilo ustanovljeno leta 1999 in je v zasebni lasti. Podrobnosti posla niso bile razkrite.

"Nadaljnja širitev našega mednarodnega špediterskega omrežja je eden od ključev naše strategije rasti, Triune pa za nas predstavlja izvrstno priključitev k enemu najhitreje rastočih gospodarstev na svetu," je povedal Jeff Scovill, podpredsednik C. H. Robinson. "Gre za izjemno podjetje z motivirano, storitveno naravnano ekipo in z dobro uravnoteženo mešanico špediterskih storitev in strank. S podjetjem Triune na naši strani lahko popolnoma pokrijemo območje od severne do južne Indije, zagotovili pa smo si tudi pomembno odskočno desko za širitev omrežja C. H. Robinson še globlje v jugovzhodno Azijo."

C. H. Robinson je ob prevzetju nekaterih področij podjetja Triune ponudil nadaljnjo zaposlitev vsem trenutnim zaposlenim. T. J. Srinivasaraj, 36-letni generalni direktor podjetja Trinue, bo nadaljeval z delom kot C. H. Robinsonov direktor za indijsko podcelino.

"Zelo nas veseli, da se pridružujemo C. H. Robinsonu in njegovemu mednarodnemu špediterskemu omrežju," je povedal Srinivasaraj. "Mednarodni transportni trg v Indiji narašča izjemno hitro in s pomočjo globalne mreže uradov in finančno močjo, s katerimi razpolaga C. H. Robinson, bomo svojim strankam lahko omogočili popolnoma njim prilagojene globalne rešitve. Podjetji imata zelo podrobno kulturo in veseli smo, da smo združili moči, saj bomo skupaj lahko povečali našo prisotnost na mednarodnem špediterskem trgu."

Podjetje C. H. Robinson Worldwide, Inc., ustanovljeno leta 1905, je eno največji nekapitalskih zunanjih logističnih podjetij na svetu in je leta 2005 zabeležilo bruto prihodek v višini 5.7 milijarde dolarjev. C. H. Robinson je globalni ponudnik multimodalnih transportnih storitev in logističnih rešitev, trenutno pa služi več kot 20.500 strankam, in sicer s pomočjo mreže več kot 210 uradov v Severni Ameriki, Južni Ameriki, Evropi in Aziji. C. H. Robinson še vedno razpolaga z največjo mrežo cestnih prevoznikov v Severni Ameriki, na globalni ravni pa sodeluje s približno 40,000 prevozniki.

Z izjemo zgodovinski podatkov gre pri zadevah, vsebovanih v tem sporočilu, za napovedne izjave, ki predstavljajo naša pričakovanja, prepričanja, namene in strategije, povezane s prihodnjimi dogodki. Napovedne izjave so podvržene določenim tveganjem in negotovostim, zaradi katerih bi se dejanski rezultati lahko bistveno razlikovali od naših predhodnih izkušenj ali trenutnih pričakovanj. Ta tveganja in negotovosti med drugim vključujejo dejavnike, kot so tržno povpraševanje in pritiski na cene naših storitev, konkurenca in stopnja rasti v zunanjem logističnem sektorju; količine tovora in dostop do tovornjakov ali drugih sredstev za prevoz tovora; spremembe v odnosih z obstoječimi prevozniki vseh vrst; spremembe v naši zmožnosti združevanja dejavnosti v prevzetih podjetjih z našimi običajnimi dejavnostmi; tveganja, povezana s sodnimi postopki in zavarovalninami; tveganja, povezana z dejavnostmi zunaj ZDA; tveganja, povezana s pridelovalno industrijo, vključno z varnostjo hrane in vprašanji, povezanimi z okužbami; spremembe gospodarskih okoliščin, kot so na primer globalna gospodarska recesija, znižanja zaupanja potrošnikov, pomanjkanje nafte ali vpliv vojne na gospodarstvo; in druga tveganja in negotovosti, ki so podrobno obdelana v naših letnih in četrtletnih poročilih.

C.H. Robinson Worldwide, Inc.

Chad Lindbloom,

vice president and chief financial officer,

952-937-7779

or

Angie Freeman,

director of investor relations,

952-937-7847