O-STA

LeoTerra je vstopila v edinstven odnos s TerreStar Networks

BETHESDA, Md. & RESTON, Va.--(BUSINESS WIRE)-- 4. december 2006--LeoTerra LLC, nastajajoče komunikacijsko podjetje s satelitom na nizki orbiti (LEO - Low-Earth Orbit) in TerreStar Networks Inc., hčerinsko podjetje korporacije Motient (MNCP), sta danes sporočila svojo namero o proučitvi izvedljivosti oskrbovanja z interoperabilnimi, naprednimi globalnimi mobilnimi širokopasovnimi komunikacijskimi storitvami z njihovega LEO in Geo-stacionarnega (GEO) satelitskega omrežja. Interoperabilnost teh LEO/GEO satelitskih komunikacijskih sistemov naj bi ponudila globalne mobilne širokopasovne komunikacije, ki bi podpirale javno varnost in ponudnike nujnih storitev, pa tudi ponudile povezavo podeželskim območjem in veleprodajo brezžičnih storitev maloprodajnim operaterjem.

V zadnjih nekaj mesecih sta LeoTerra in TerreStar sodelovala pri oblikovanju strategije, s pomočjo katere naj bi podjetji ponudili prej nedostopne proizvode in storitve prek obeh omrežij, in sicer s pomočjo skupnega terminala ali pogovorske naprave. LeoTerra in TerreStar sta naprosila Surrey Satellite Technology Ltd (SSTL), partnerja pri dizajniranju satelita LeoTerre, naj te napredne storitve prouči.

"Upamo, da bomo v sodelovanju z naprednim graditeljem satelitov in s podjetjem TerreStar ustvarili inovativno platformo in tako ponudili zares mobilne širokopasovne rešitve po vsem svetu," je dejal David Marshack, izvršni direktor podjetja LeoTerra LLC.

"Porajajoče se zahteve strank nas vodijo v proučevanje te priložnosti," je dejal Robert H. Brumley, predsednik in izvršni direktor podjetja TerreStar Networks Inc. "Z združitvijo naših edinstvenih zmogljivosti z zmogljivostmi LeoTerre in SSTL-ja, želimo naši vladi in komercialnim partnerjem omogočiti globalni mobilni širokopasovni dostop na bazi IP-ja."

Na temelju platforme, ki jo je zasnovalo podjetje Surrey Satellite Technology Ltd., vodilno podjetje na področju dizajna, izdelave in postavitve LEO satelitov, bo omrežje LeoTerre skušalo uporabiti majhne, močne satelite, ki bodo omogočali rast na zahtevo in hkrati ponudili nove, višje ravni storitev. Ekipa upa, da bo z združitvijo LeoTerrinega dizajna z možnostjo nadgraditve s prožnostjo TerreStarjevega integriranega GEO satelitsko/zemeljskega omrežja na bazi IP, uporabnikom ponudila prej nedostopno pokritost in prilagodljivost. TerreStar ima v načrtu lansiranje največjega, najnaprednejšega komercialnega komunikacijskega satelita doslej.

"Pri SSTL smo zelo zadovoljni, da so nas povabili k sodelovanju pri proučitvi izvedljivosti ponudbe teh inovativnih storitev. Pričakujemo, da bo SSTL-jeva neprimerljiva kombinacija cenovne primernosti in obsežnih izkušenj v orbiti - pridobljenih prek 26 satelitskih misij - k ekipi doprinesla vrhunske zmogljivosti," je povedal Sir Martin Sweeting OBE FRS, direktor vesoljskega centra Surrey in izvršni direktor podjetja Surrey Satellite Technology Ltd.

V prihajajočih mesecih namerava ekipa v sodelovanju s prodajnimi partnerji, z vladnimi agencijami in s komercialnimi podjetji razviti niz obširnih, vrhunskih proizvodov in storitev.

O LeoTerra LLC

Podjetje LeoTerra (www.LeoTerra.com) je z namenom, da bi razvila prvi satelitski sistem na svetu za mobilno širokopasovno omrežje, dostopno povsod, ustanovila ekipa izkušenih na področju vesolja in širokopasovnega dostopanja. Prve satelite naj bi v polarno orbito lansirali leta 2008.

O TerreStar Networks Inc.

TerreStar (www.terrestar.com), hčerinsko podjetje korporacije Motient (MNCP), namerava izgraditi, imeti v lasti in upravljati s prvim severnoameriškim integriranim mobilnim satelitom naslednje generacije in z zemeljskim komunikacijskim omrežjem, ki bo prek konvencionalnih brezžičnih naprav nudilo univerzalni dostop in po meri narejene aplikacije po vsej Severni Ameriki. S prvim lansiranjem v letu 2008, želi TerreStar prek docela optimiziranega 4G IP omrežja ponuditi uporabnikom prilagojene proizvode in aplikacije.

O korporaciji Motient

Motient ima v lasti kontrolni delež podjetja TerreStar Networks Inc., delnice SkyTerra Communications in delnice Mobile Satellite Ventures LP. Za več informacij o Motientu vas prosimo, da obiščete spletno stran podjetja, ki se nahaja na naslovu www.motient.com.

O Surrey Satellite Technology Ltd.

Surrey Satellite Technology Ltd. s sedežem v Guilfordu v Angliji je zasebno podjetje s 55 milijoni dolarjev prometa, ki ga je leta 1985 ustanovila Univerza v Surreyju, z namenom, da bi komercializirala rezultate svoje inovativne inženirske raziskave majhnih satelitov. Podjetje, ki je v večinski lasti Univerze, manjše deleže pa imajo njeni zaposleni in SpaceX (ZDA), od leta 2000 uživa ustaljeno rast prihodkov v višini 20 % na letni ravni. SSTL je nedavno odkupilo oddelek vesoljske optike SIR-e, da bi izboljšalo svoje zmogljivosti na področju inštrumentov za satelitsko opazovanje Zemlje.

SSTL je bila prva profesionalna organizacija, ki je s pomočjo naprednih zemeljskih tehnologij ponudila nizkocenovne majhne satelite s hitro odzivnostjo.

SSTL oskrbuje mednarodni trg, med njenimi strankami pa so tudi ESA, NASA, francoska DGA. USAF, US DOE, kitajski in angleški BNSC & MoD.

Izjave v okviru Zakona o reformi pravdnih sporov v zvezi z vrednostnimi papirji (Private Securities Litigation Reform Act)

To sporočilo za javnost vsebuje napovedne izjave v okviru pomena Zakona o reformi pravdnih sporov v zvezi z vrednostnimi papirji, ki se navezujejo na strategijo Motienta, njegove načrte in na transakcije, opisane v tem sporočilu za javnost. Takšne izjave vsebujejo besede, kot so: bi lahko, lahko, domneva, verjame, pričakuje, skuša, sledi, predlagan, možnosten ter podobne besede in termine, povezane s prihodnjimi rezultati. Takšnih naprednih izjav nismo dolžni posodabljati ali nadgrajevati.

TerreStar Networks Inc.

Amit Khetarpaul,

+1 202-530-4542