O-STA

GT Solar z grškim podjetjem podpisal pogodbo za proizvodnjo 30MW energije

Solar Cells Hellas po proizvajal rezine in sončne celice

MERRIMACK, New Hampshire, ZDA - (BUSINESS WIRE) - 6. decembra 2006 - GT Solar Incorporated, eno od vodilnih svetovnih podjetij na področju fotovoltaične tehnologije in opreme, je sporočil, da je z grškim podjetjem Solar Cells Hellas S.A. podpisal pogodbo o prodaji opreme in tehnologije, ki bo namenjena proizvodnji 30 MW energije letno s pomočjo večkristalnih sočnih rezin in celic.

"Podjetje Solar Cells Hellas je s sedežem v grškem pristaniškem mestu Patras v izvrstnem položaju za to, da s večkristalnimi sončnimi rezinami in celicami oskrbuje zahodno Evropo. Veselimo se sodelovanja s Solar Cells Hellas, saj smo v obdobju, ko fotovoltaični trg v Evropi doživlja izjemno rast," je povedal podpredsednik podjetja GT Solar, Keith Matthei.

Predsednik podjetja Solar Cells Hellas pa pravi: "Za poslovanje z GT Solar Incorporated smo se odločili zaradi izjemnega ugleda, ki ga v Evropi in Aziji uživa na področju oskrbovanja podjetij z fotovoltaičnimi proizvodnimi linijami. Povpraševanje po sončni energiji je brez dvoma v vzponu in Solar Cells Hellas ima namen zadovoljiti to povpraševanje."

GT Solar je eden izmed vodilnih dobaviteljev glavnih tehnologij, opreme in ključnih proizvodnih rešitev znotraj celotne dobaviteljske verige s področja fotovoltaične tehnologije.

Več informacij je na voljo na spletni strani: www.gtsolar.com.

For GT Solar

Fred Kocher,

603-883-5200,

Ext. 369

kocher@gtsolar.com