O-STA

Skypeov vodič za praznike

Skype ponuja najnovejše storitve, ki vam med prazniki omogočajo, da ostanete v stiku z najbližjimi, ne da bi ob tem zgubljali živce

LUKSEMBURG - (BUSINESS WIRE) - 7. decembra 2006 - Prazniki so zopet tukaj in poleg želja o miru na Zemlji in dobre volje do soljudi prinašajo tudi praznične more, ki se jim ni moč izogniti. Globalno internetno komunikacijsko podjetje Skype svojim uporabnikom pomaga preživeti sezono z vodičem za praznike, katalogom certificiranih produktov, ki so pred prazniki na voljo na spletu in v pooblaščenih prodajalnah.

Skypova cenovno ugodna oprema lahko ob zastonj klicih med uporabniki Skypa prihrani dragocen denar, ki ga lahko porabite za hitro poplačilo prazničnih dolgov. Skypovi certificirani produkti so na voljo v Skypovi spletni prodajalni na naslovu skype.com/store.

- WiFi telefoni: Če ste zadržani na letališču, zasneženi v šoli ali na poti nimate signala za mobilni telefon ima Skype idealno rešitev. Z novima telefonoma NETGEAR SPH101 in Belkin Wi-Fi Phone for Skype, ki sta sedaj naprodaj v spletni trgovini, imate na voljo poceni in zanesljivo komunikacijo preko odprtih dostopovnih točk kjerkoli po svetu.

- Skypov novoletni paket: Vsi imamo kakšnega sorodnika ali prijatelja, za katerega je nemogoče kupiti darilo. Namesto da se ubadate z darilom, ki se ga bo že na naslednji novoletni zabavi podjetja znebil, raje podarite Skypov paket produktov in storitev. Letošnji paket Skype End-of-Year Bundle vključuje SMC-jev WiFi telefon, WiFi usmerjevalnik La Fonera, 500 minut klicev SkypeOut (TM) in 12 mesecev glasovne pošte. Cena je tako ugodna, da si boste paket morda privoščili še sami. Ne skrbite, zaslužite si, ampak to pomeni tudi, da boste sedaj morali še pogosteje klicati mamo.

- Web kamere: Če ima vaše družinsko drevo korenine v tuji državi ali pa je kdo od bližnjih na vojaški misiji v tujini, lahko Skype premosti kilometre in kljub razdalji omogoči, da skupaj ustvarjate praznične spomine. Logitechova web kamera QuickCam Chat for Skype je idealno drobno darilo za vse, ki želijo izkoristiti prednosti Skypove zastonj video telefonije. Creativova kamera Live! Cam Voice s posebnim mikrofonom blokira okoliške šume, ob tem pa se lahko zaradi širokokotnega objektiva pred kamero zbere vsa družina. To je idealni način za opazovanje, kako oddaljeni sorodniki in prijatelji odpirajo darila, na lastno odgovornost pa lahko to predlagate tudi kot idealni način, da praznike praznujete na varni razdalji od priženjenih sorodnikov.

- Prostoročni kompleti: Mulcu bi radi dali primerno darilo, a se bojite, da bo ga že čez dva tedna prodal na eBayu in profit namenil svoji gostilni v študentskem naselju. Če je temu tako, je za vas idealen prostoročni komplet Icemat Siberia Multi Headset, ki je na voljo na spletu in v trgovinah. Posebej je zasnovan za številne naloge, med drugim igranje iger, prenosne predvajalnike glasbe, Hi-Fi in IP komunikacijo. Vsestranski mikrofon lahko priključite na slušalke, ekran ali celo oblačila, glasnost pa prilagajate s priloženim upravljalnikom. Potrebujete še kakšno majhno darilo? Kaj pa Plantronicsov komplet Audio 30 PC Headset, ki je cenovno ugoden, lahek in prenosen, a ga odlikuje izjemen stereo zvok. Poleg tega lahko prihranek pri telefonskih računih namenite v svoj pokojninski sklad.

- Brezžični kompleti: Zamislite si tole sceno: zaradi nevarne mešanice alkoholnega jajčnega likerja in treh porcij purana negibno ležite na kavču. Vam je kaj znano? Izpolnite svoje novoletne obveznosti z novim Phillipsovim brezžičnim telefonom 321 Cordless Handset. Z njim lahko uporabljate Skype ali opravljate tradicionalne klice, in to iz svojega udobnega kavča ali kateregakoli drugega prostora v stanovanju. Ampak skoki do hladilnika ne štejejo za telovadbo!

- Brezžični telefoni: Prihranite očetu še eno živčno brskanje po navodilih za uporabo in puljenje las ob stavku "potrebno sestaviti". Raje mu dajte nekaj uporabniku prijaznega, na primer telefon RTX 3088 DUALphone, ki ga lahko uporabljate za tradicionalne ali Skype klice. Z denarjem, ki ga bo prihranil pri telefonskem računu, si lahko kupi nekaj zase ali pa baterije AA za naslednjič, ko bo ob odpiranju darila videl "baterije niso priložene".

- Za mlade: Ljubitelje psov ali mačk v družini lahko obdarujete z drugimi Skypovimi produkti, ki bodo osrečili tudi zverinice, namreč Perfectelove animirane telefonske aparate brez slušalke (speakerphone) Hello Kitty Phone in aparat Verballs. Najljubša telefonska mačka ima sedaj v svojem repertoarju tudi internetne klice, medtem ko so Verballs kožuhaste zverinice, ki Skype oživijo tako, da v skladu s pogovorom premikajo usta. Še več, vse animirane Verballove telefone so zasnovali ustvarjalci popularnih animiranih filmov Wallace and Gromit, ki so tudi dobitniki oskarja.

Želite še več informacij o teh in drugih produktih, ki imajo Skypov certifikat? Skype Gear, nov blog na spletni strani www.skype.com/gear, namenjen izključno strojni opremi za Skype, ima najnovejše novice, komentarje, ocene in informacije neposredno od Skypovih tehnoloških gurujev.

*500 SkypeOut minut v paketu End-of-Year Bundle velja za klice v tarifni skupini SkypeOut Global Rate, ki pokriva klice v fiksna omrežja v več kot 30 držav.

O podjetju Skype

Skype je najhitreje rastoča storitev za internetno komunikacijo na svetu. Uporabnikom omogoča neomejeno število brezplačnih glasovnih in video klicev ter takojšnjega sporočanja. Na voljo je v 28 jezikih in se uporablja v skoraj vseh državah po svetu. Skype svoj prihodek ustvarja z dodatnimi storitvami, kot so odhodni in dohodni klici iz fiksnih in mobilnih telefonskih omrežij, glasovna pošta, posredovanja klicev in osebne nastavitve z melodijami in avatarji. Skype ima vzpostavljena partnerstva z naraščajočim številom ponudnikov strojne in programske opreme.

Skype je del družbe eBay (NASDAQ: EBAY). Za več informacij obiščite spletno stran skype.com.

Skype ne nadomešča telefona in ga ni mogoče uporabljati za klice v sili.

Kaplow for Skype

Chaim Haas,

646-747-3557

chaas@kaplowpr.com