O-STA

Nov sistem za proizvodnjo sončne energije bo omogočil zmanjšanje emisij CO2 za 4.210 ton na leto

slika tovarne Kyyocera v Vietnamu.

Ljubljana, 20. 5. 2024 - Kyocera Document Solutions Europe Management B.V., eno vodilnih svetovnih ponudnikov rešitev za upravljanje z dokumenti je sporočila, da bo sistem za proizvodnjo sončne energije, nameščen na strehi tovarne v Vietnamu, v celoti aktiviran s prvim junijem 2024.

Namestitev sistema za proizvodnjo sončne energije naj bi zmanjšala emisije CO2 za 4.210 ton na leto (kar ustreza zasaditvi 300.694 dreves). Poleg tega bo ta obnovljivi vir energije pokrival približno 41% električne energije, ki jo porabi Kyocerina tovarna v Vietnamu.

"Izjemno smo ponosni na prehod na čisto energijo v tovarni v Vietnamu," pravi Takuya Marubayashi, predsednik Kyocera Document Solutions Europe Management B.V. "Sistem za proizvodnjo sončne energije pooseblja našo zavezanost zelenim inovacijam in tehnološkemu napredku ter zagotavlja, da ostajamo zvesti Kyocerini filozofiji delati prave stvari kot človeško bitje."

Skupina Kyocera je določila dolgoročne okoljske cilje za reševanje vprašanj podnebnih sprememb, vključno s 46-odstotnim zmanjšanjem emisij CO2 v fiskalnem letu 2030 v primerjavi z letom 2019. Podjetja skupine Kyocera si prav tako prizadevajo doseči ogljično nevtralnost do leta 2050.

Zadnja pobuda odraža zavezo organizacije k hkratnemu spodbujanju gospodarskega razvoja in ohranjanja okolja z uvedbo obnovljive energije. Prav tako je v skladu s ciljem Kyocere, da proizvede okolju prijazno tehnologijo, ki prinaša več koristi za stranke in hkrati proizvaja manj odpadkov.

Tudi v prihodnje bo Kyocera nadaljevala z uvajanjem sistemov za proizvodnjo sončne energije na drugih lokacijah in regijah ter si prizadevala za pridobitev okoljskih certifikatov, s ciljem doseči 100-odstotno obnovljivo energijo na vseh lokacijah skupine Kyocera Document Solutions Group do leta 2030.

Zaposleni v Kyoceri se zavedajo pomena ukrepov proti podnebnim spremembam. Da bi dosegli dolgoročne okoljske cilje, ki jih je zastavila skupina Kyocera, bo sodelovala celotna ekipa in prispevala k napredku in razvoju ljudi in celotne družbe.

#

O Kyocera Document Solutions Europe Management B.V.

Kyocera Document Solutions Europe Management B.V. je skupina podjetij v lasti korporacije Kyocera Document Solutions Inc., vodilnega globalnega ponudnika celovitih dokumentnih rešitev s sedežem v Osaki, na Japonskem. Portfelj podjetja vključuje zanesljive in okolju prijazne večnamenske naprave in tiskalnike, pa tudi poslovne aplikacije in svetovalne storitve, ki omogočajo strankam, da optimizirajo in upravljajo svoje delovne tokove dokumentov ter dosežejo nove ravni učinkovitosti. S strokovnim znanjem in kulturo empatičnega partnerstva si podjetje prizadeva pomagati organizacijam uresničiti spremembe.

Kyocera Document Solutions Inc. je skupina podjetij v lasti družbe Kyocera Corporation (Kyocera), vodilnega dobavitelja polprevodniških paketov, industrijskih in avtomobilskih komponent, elektronskih naprav, pametnih energetskih sistemov, tiskalnikov, fotokopirnih strojev in mobilnih telefonov. V fiskalnem letu, ki se je končalo 31. marca 2023, je konsolidirani prihodek od prodaje skupine Kyocera znašal 2 bilijona jenov (približno 15,1 milijarde ameriških dolarjev). Kyocera na lestvici največjih javnih podjetij na svetu "Global 2000" revije Forbes za leto 2023 zaseda 672. mesto, in je bila imenovana med "100 najbolj trajnostno vodenimi podjetji na svetu" po izboru The Wall Street Journal. Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.si.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja razvoj in prodaja rešitev za upravljanje z dokumenti, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Kontakt

Tomaž Zajc, vodja marketinga

Xenon forte d.o.o.

Letališka cesta 29, Ljubljana

Tel: (01) 5484 812

Xenon forte d.o.o.

Letališka cesta 29, Ljubljana

Kontakt

Tomaž Zajc, vodja marketinga

Tel: (01) 5484 812

E-pošta: tomaz@xenon-forte.si