O-STA

Dobrodelno in rekreativno na 13. Europarkovem kolesarskem maratonu

V soboto, 25. maja, se je odvil že 13. Europarkov kolesarski maraton, ki je tudi letos v enem dopoldnevu združil številne športne navdušence iz Maribora in okolice. Udeleženci so se podali na tri različno zahtevne kolesarske poti, na katerih so lahko raziskovali pisano štajersko pokrajino in tako preživeli prijeten dan v naravi. Kot vsako leto je bil dogodek tudi tokrat dobrodelno obarvan. S prijavninami in Europarkovo donacijo so skupaj zbrali 2.000 evrov, ki so jih podarili društvu UP-ornik.

Čudovita kolesarska doživetja

Okolica Maribora ponuja številne možnosti za čudovita kolesarska doživetja, kar so pred kratkim izkusili tudi udeleženci 13. Europarkovega kolesarskega maratona. Izbirali so lahko med tremi različno zahtevnimi trasami - družinsko potjo, dolgo 12 km, mariborsko rekreativno potjo, dolgo 41 km, in rekreativnim maratonom, dolgim 68 kilometrov. Prav tako so se lahko ljubitelji kolesarjenja, ki se šele pripravljajo na večje izzive, udeležili nezahtevnega maratona z organiziranim vodenjem in vso potrebno tehnično pomočjo. Po prihodu v cilj so se vsi udeleženci podružili ob dobri glasbi in si izmenjali izkušnje. V sklopu prireditve so v trgovini Hervis, v kateri lahko tako rekreativni kot profesionalni kolesarji najdejo najnovejšo opremo in športna oblačila, pripravili predstavitev zadnjih modelov koles in obiskovalce razveselili s popusti. Zabavni program za vse generacije je vključeval tudi žrebanje privlačnih nagrad. Eden od srečnežev se je tako razveselil novega gorskega kolesa.

Kolesarski maraton znova v duhu dobrodelnosti

Udeleženci kolesarskega maratona so tudi to leto poganjali pedala za tiste, ki najbolj potrebujejo pomoč. Sredstva, zbrana s prijavninami na kolesarski maraton, so v Europarku namenili društvu UP-ornik, ki pomaga ranljivim skupinam prebivalstva. Donacijo v višini 2.000 evrov je prevzel ustanovitelj in glavni upornik Boris Krabonja: "Zahvaljujem se vsem udeležencem maratona, ki so s svojo energijo in zagnanostjo prispevali k naši skupni dobrodelni misiji. Posebna zahvala gre Europarku za izvrstno organizacijo in velikodušno donacijo, ki bo v društvu UP-ornik namenjena pomoči ranljivim skupinam prebivalstva. Skupaj dokazujemo, da s solidarnostjo in sočutjem lahko ustvarimo pozitivne spremembe v naši skupnosti." Center managerka Europarka Simona Mandl pa je dodala: "Zelo smo ponosni, da smo že trinajstič organizirali ta kolesarski maraton, ki povezuje našo skupnost in pomaga tistim, ki so v stiski. Hvaležni smo vsem kolesarjem, ki so se udeležili dogodka, ter vsem, ki so prispevali k njegovemu uspehu."