O-STA

Kyocera na sejmu drupa 2024 pripravila tiskovno konferenco na kateri je predstavila svojo vizijo prihodnosti produkcijskega tiska

Slika s tiskovke

Düsseldorf, Nemčija, 30. 05. 2024 - Kyocera Document Solutions je včeraj na sejmu drupa 2024 gostila več kot 30 novinarjev na tiskovni konferenci, kjer je predstavila svojo ambiciozno vizijo inkjet produkcijskega tiskanja. Ob že uveljavljeni napravi TASKalfa Pro 15000c je prvič v Evropi razkrila tudi novo TASKalfa Pro 55000c. Poleg tega so ponudili kratek vpogled v prihodnost s tiskalnikom za tekstil FOREARTH in brizgalnim foto tiskalnikom Belharra Kyocera Nixka.

"Na podlagi Kyocerinih obsežnih zmogljivosti še naprej ustvarjamo novo vrednost, da bi služili izzivom naših strank in družbe," je pojasnil Hironori Ando, predsednik Kyocera Document Solutions Inc. "Verjamem, da je to poslanstvo našega podjetja, ki izkorišča našo organizacijsko zmogljivost na področju raziskav in razvoja ter izdelkov za ustvarjanje trajnostne prihodnosti."

Kyocera se na sejmu Drupa predstavlja prvič, vendar na področju produkcijskega tiska ni novinka, saj gradi na uspehu svojih prvih naprav in OEM proizvodnje tiskalniških glav. Kot se je spomnil Ando, se je potovanje začelo pred skoraj dvema desetletjema: "Leta 2005 smo začeli s študijo izvedljivosti brizgalnih tiskalnikov, leta 2011 smo začeli načrtovati izdelek in leta 2016 dokončali prvi prototip. Leta 2019 smo lansirali TASKalfa Pro 15000c in dodatno vlagali v razvoj visokozmogljivih brizgalnikov, enobarvnih modelov in sodelovanje s tretjimi osebami."

Razstavni prostor Kyocere najdete v hali 8a, stojnica C20 sejma drupa 2024, kjer so na ogled dve napravi - TASKalfa Pro 15000c in nova TASKalfa Pro 55000c. "TASKalfa Pro 15000c znatno zmanjša porabo črnila s Kyocerino tehnologijo brizgalnih glav. Od zadovoljnih kupcev prejema pozitivne kritike, v zadnjih petih letih pa so prodali več kot 600 enot po vsem svetu, od tega 200 enot v regiji EMEA," je pojasnil Takuya Marubayashi, predsednik Kyocera Document Solutions Europe Management B.V.

Sejem drupa je še posebej pomemben zaradi lansiranja TASKalfe Pro 55000c, ki je bila tukaj prvič predstavljena na evropskih tleh. "Naša želja po izpolnjevanju potreb kupcev nas je pripeljala do tega, da danes predstavljamo našo najnovejšo napravo, TASKalfa Pro 55000c, ki je namenjena tiskanju na premazane medije," je nadaljeval Ando. "TASKalfa Pro 55000c izpolnjuje vse večje povpraševanje po digitalizaciji na trgu tiskanja. Omogoča tiskanje na najrazličnejše medije, še posebej na ofsetno prevlečene medije, kar zagotavlja novo izbiro v prostoru grafične umetnosti," je dodal Marubayashi. "Njena dolžina manj kot 8,5 metra pomeni najbolj kompaktno zasnovo v svojem segmentu. To je edini stroj v svojem segmentu brez zahtev po predhodni obdelavi, kar omogoča izjemno prednost pri skupnih stroških lastništva."

Kyocera je predstavila tiskalnik TASKalfa Pro 55000c kot del tiskovne konference, pri čemer je specialist za produkcijski tisk Deon Wepener pojasnil, da je ena od ključnih lastnosti te naprave edinstvena tehnologija sušenja. List papirja je 1,2 sekunde izpostavljen toploti, kar zagotavlja največjo gostoto z omejeno izpostavljenostjo toploti, kar omogoča, da se pigment hitro posuši.

Sejem drupa 2024 (https://www.drupa.com/) bo odprt do petka, 7. junija. V hali 8a na razstavnem prostoru C20 so vam na voljo strokovnjaki podjetja Kyocera, ki vam bodo predstavili svojo vizijo prihodnosti komercialnega brizgalnega tiska.

#

O Kyocera Document Solutions Europe Management B.V.

Kyocera Document Solutions Europe Management B.V. je skupina podjetij v lasti korporacije Kyocera Document Solutions Inc., vodilnega globalnega ponudnika celovitih dokumentnih rešitev s sedežem v Osaki, na Japonskem. Portfelj podjetja vključuje zanesljive in okolju prijazne večnamenske naprave in tiskalnike, pa tudi poslovne aplikacije in svetovalne storitve, ki omogočajo strankam, da optimizirajo in upravljajo svoje delovne tokove dokumentov ter dosežejo nove ravni učinkovitosti. S strokovnim znanjem in kulturo empatičnega partnerstva si podjetje prizadeva pomagati organizacijam uresničiti spremembe.

Kyocera Document Solutions Inc. je skupina podjetij v lasti družbe Kyocera Corporation (Kyocera), vodilnega dobavitelja polprevodniških paketov, industrijskih in avtomobilskih komponent, elektronskih naprav, pametnih energetskih sistemov, tiskalnikov, fotokopirnih strojev in mobilnih telefonov. V fiskalnem letu, ki se je končalo 31. marca 2023, je konsolidirani prihodek od prodaje skupine Kyocera znašal 2 bilijona jenov (približno 15,1 milijarde ameriških dolarjev). Kyocera na lestvici največjih javnih podjetij na svetu "Global 2000" revije Forbes za leto 2023 zaseda 672. mesto, in je bila imenovana med "100 najbolj trajnostno vodenimi podjetji na svetu" po izboru The Wall Street Journal. Več informacij je na voljo na spletni strani www.kyoceradocumentsolutions.si.

O podjetju Xenon forte

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja razvoj in prodaja rešitev za upravljanje z dokumenti, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Kontakt

Tomaž Zajc, vodja marketinga

Xenon forte d.o.o.

Letališka cesta 29, Ljubljana

Tel: (01) 5484 812