O-STA

STA projekti tedna: V STAfokusu zaživela otroški laboratorij in napoved dogajanja na Kemijskem inštitutu

Želite predstaviti prihajajoči projekt, aktualne dejavnosti ali pomembno prelomnico vaše organizacije v privlačnem formatu, ki doseže širok krog občinstva? Pri tem vam je lahko v pomoč STAfokus, multimedijski spletni članek. V tem tednu smo ga pripravili v sodelovanju s Pionirskim domom, kjer so odprli prvi otroški laboratorij, in Kemijskim inštitutom, ki bo v začetku meseca odprl svoja vrata.

Pionirski dom

Pionirski dom je v tem tednu odprl otroški laboratorij, ki bo otrokom na inovativen način približal znanost, biokemijo, fiziko, tehnologijo, inženiring in matematiko. Več o laboratoriju lahko preberete v STAfokusu. Ekipa video servisa STA je pripravila tudi krajši videoklip o dogajanju na odprtju dogodka.

Več: sta.si/v-srediscu/otroski-laboratorij

Teden Kemijskega inštituta

Več: sta.si/v-srediscu/teden-ki-2024

V STAfokus smo vključili napoved dogajanja ob prihajajočem tednu Kemijskega inštituta, ki bo med 3. in 7. junijem na široko odprl svoja vrata. Napoved dogodkov smo opremili z zunanjimi povezavami in fotografijami. Med dogajanjem prihodnji teden bomo članek sproti posodabljali z aktualnimi informacijami, na povezavi boste našli tudi neposredni spletni prenos nekaterih dogodkov.

Kaj je STAfokus?

STAfokus je na posebni spletni strani objavljeno multimedijsko besedilo. Kot del portala STAkrog, katerega namen je ozaveščati o slovenskih razvojnih dosežkih, zbirka STAfokusov predstavlja pomembno zakladnico skrbno izbranih vsebin o družbeno relevantnih in razvojno usmerjenih aktivnostih v družbi.

Kaj so prednosti STAfokusa?

  • Vsebine v obliki STAfokusa predstavimo na enostaven in pregleden način. Vanj vključimo fotografije, infografike, videoposnetke in povezave na druge spletne strani.

  • STAfokus članki so v celoti brezplačno dostopni tudi za nenaročnike in vedno na voljo v našem arhivu, prevedemo pa ga lahko v angleški jezik.

  • Ker ima svojo spletno povezavo, je enostaven za deljenje po različnih družbenih omrežjih ali za vključitev na druge spletne strani.

Kako s STAfokusom doseči občinstvo?

STAfokus izpostavimo na spletni strani sta.si, delimo ga tudi na spletnih družbenih omrežjih STA. Prisotni smo na platformah, kot so Facebook, LinkedIn in X.

Kateri multimedijski elementi lahko postanejo del STAfokusa?

STAfokus pripravimo samostojno ali kot del celostne medijske podpore, ki lahko tudi vključuje fotografiranje, neposredni spletni prenos in pripravo videoklipa.

Kako vas lahko podpremo s STAfokusom?

Multimedijsko zgodbo STAfokus lahko ustvarimo tudi v sodelovanju s partnerji. Takrat kot ogrodje uporabimo vaše vsebine ter materiale, ki jih v STAfokus vključimo na podlagi uredniške presoje in profesionalnih standardov novinarstva.


****

Kaj nas čaka v prihodnjem tednu?

V prihodnjem tednu boste na kanalih STA lahko spremljali dva neposrednega spletna prenosa z zdravstveno tematiko. Prvi, ki ga zagotavljamo v sodelovanju z Aetas, bo na temo multiple skleroze, drugi, v okviru STAkluba, pa o pomenu cepljenja. V pogovoru bomo gostili tri zdravnike - Alojza Ihana, Marka Pokorna in Davida Zupančiča.

Neposredno bomo prenašali tudi okroglo mizo "Prihodnost inovacij: Vloga znanstveno-raziskovalne skupnosti in industrije", ki jo STA pripravlja v okviru projekta STAznanost. O znanosti bomo govorili tudi na okrogli mizi "Raznolikost v znanosti", ki jo STAklub pripravlja v sodelovanju s Kemijskim inštitutom v okviru njihovega tedna odprtih vrat.

Kako do nas?

Več o naših aktualnih projektih, storitvah, novostih, dogodkih in posebnih ponudbah najdete tudi na profilu STA Marketing na LinkedInu, za sodelovanje in povpraševanje pa pišite na marketing@sta.si