O-STA

Projekt Foodconscious

24. maja sta se predstavnici ŠC Velenje, Mojca Mastnak Dobravc in Barbara Jerič iz Medpodjetniškega izobraževalnega centra udeležili delavnice projekta Foodconscious, ki je potekala v Valladolidu v Španiji. Mesto Valladolid je sedež projektnega partnerja Infodef, ki je organiziral drugo delavnico projekta (prva je bila izvedena konec lanskega avgusta, ko so se projektni partnerji zbrali pri nas, na Šolskem centru).

Na delavnici so bile predstavnikom projektnih partnerjev iz Slovenije, Poljske, Španije, Italije in Grčije predstavljene predloge za izdelavo gradiv za usposabljanje na področju preprečevanja in zmanjševanja zavržene hrane v gostinstvu. Delavnici je sledil še partnerski sestanek, kjer smo se pogovorili o nadaljnjih korakih za izvedbo projekta in postavili roke za ključne naloge.

Projekt FoodConscious se je pričel predlani jeseni, predviden zaključek pa je naslednje leto. Projekt delno financira Evropska unija iz programa Erasmus+ Lump Sum Grants.