O-STA

Porast uporabe športnih objektov

Rdeča dvorana

V javnem zavodu Rdeča dvorana Športno rekreacijski zavod, ki v Velenju opravlja javno službo na področju športa in rekreacije, so lani izvedli številne manjše investicije na športnih objektih. Na bazenu so prenovili vhod na recepciji in zamenjali vsa dotrajana notranja vrata, v Rdeči dvorani so posodobili tribune - sever, na smučarskoskakalnem centru so sanirali posledice vremenskih neurij (plaz na skakalnici K20, ustavili so plazenje na manjših skakalnicah), na Mestnem stadionu Velenje so kupili nov stroj za košnjo trave, na drsališču v Sončnem parku so zamenjali dotrajano streho na šotoru, na Velefitu v središču mesta pa so zamenjali gumijaste travne plošče. Leto 2023 je delo v zavodu zaznamovala gradnja Urbanega parka, ki je največja investicija v športno infrastrukturo v zadnjih desetih letih.

Rdeča dvorana skrbi za številne športne objekte v občini. Zaposleni v zavodu nenehno stremijo k iskanju in uvajanju novih idej in dodanih vrednosti na področju storitev in objektov, za katere skrbijo. Prav tako si prizadevajo svojim uporabnikom nuditi le najboljše in biti v koraku s časom in s trendi na področju športa, rekreacije in turizma.

Lani se je število uporabnikov njihovih storitev in objektov zvišalo za 2 % glede na predhodno leto. Največji delež obiska (števila obiskovalcev) beležijo v Rdeči dvorani (125.320), sledijo Mestni stadion Velenje, Bazen Velenje in objekti na kotalkališču v Sončnem parku. Na objektih v upravljanju in napravah na prostem je obisk v veliki meri odvisen od vremenskih razmer.

Vse naloge tekočega obratovanja, vzdrževanja, sprotnega čiščenja ter izvajanja dela programov so opravili z lastno delovno silo. V zavodu je bilo konec leta 2023 zaposlenih 15 delavcev ter tri osebe preko programa javnih del, ki so opravljale pomožna dela na vzdrževanju in obratovanju objektov, kot so kotalkališče, smučarskoskakalni center in Rdeča dvorana. Službo rednega čiščenja, reševanja iz vode in inštruktorja fitnesa organizirajo z zunanjimi izvajalci.

Zavod upravlja s številni objekti, ki so namenjeni športu in rekreaciji. V Rdeči dvorani Velenje je skozi vse leto prostor namenjen številnim športnim disciplinam - rokometu, košarki, tenisu, badmintonu, skvošu, namiznemu tenisu, golfu, športnemu plezanju. Bazen Velenje ponuja veliki in bali bazen, fitnes studio, dvorano za funkcionalno vadbo in savna center. Mestni stadion ob Škalskem jezeru s pridruženimi športno-rekreacijskimi površinami nudi številne možnosti tako za vrhunske športnike kot tudi za ljubiteljske in rekreativne navdušence. Na razpolago je nogometno igrišče, igrišče za košarko, golf vadišče s številnimi sprehajalnimi in kolesarskimi potmi. Pumptrack in urbani fitnes Velefit v mestnem središču ob reki Paki nudita vadbo za otroke in odrasle ali prijetno popestritev sprehoda ali kolesarjenja skozi mesto. Novi pridobitvi v sklopu Urbanega parka - igrišči za ulično košarko in skejt park - vabita mlade in mlade po srcu. Za prostočasne športne aktivnosti je za brezplačno uporabo na voljo kotalkališče v Sončnem parku, kjer je 400 m2 asfaltirane površine, ki se pozimi uredi v Drsališče Velenje. V parku so na voljo balinišče, dve odbojkarski igrišči, mizi za namizni tenis, petanka in rusko kegljišče. V okviru Smučarskoskakalnega centra Velenje pod grajskim gričem, ki nudi prijeten sprehod in kratek pobeg iz mestnega vrveža, je na voljo tudi igrišče za petanko. Za vse najmlajše je na Pikinem otroškem igrišču na voljo bazen s čolnički.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje