O-STA

Mesec športa je tudi letos Celjanke in Celjane spodbudil h gibanju

Hip hop za odrasle
Košarka za deklice

Celje, 10. junij 2024 - Minuli konec tedna se je s Tekom ob Savinji, ki smo ga zaradi slabega vremena prestavili za teden dni, zaključil letošnji deseti mesec športa. Ponovno se je pokazalo, da ima šport pomembno vlogo v vsakdanjem življenju občank in občanov Celja. Za nami je dober mesec raznolikih športnih aktivnosti, ki so bile za prebivalke in prebivalce Celja v večini povsem brezplačne.

Maj je v Celju vsako leto posvečen športu, saj verjamemo, da sta aktivno preživljanje prostega časa in vsakodnevno gibanje ključna za zdrav način življenja vse od malih nog. Mesec športa je namenjen vsem generacijam, tudi ranljivim skupinam, letos pa smo ponudili 29 različnih športnih aktivnosti. Bogat program, ki je letos prinesel kar nekaj novih športov, smo pripravili skupaj s Športno zvezo Celje in različnimi športnimi društvi.

Občankam in občanom so bili med drugim na voljo nogomet, košarka, tenis, trail tek, hip-hop in ulična vadba v fitnesu na prostem. Po lanski množični obiskanosti se je vrnil tudi rokomet, ljubitelji adrenalina pa so se lahko preizkusili v gorskem kolesarjenju in jadralnem padalstvu. Tekaški navdušenci so se udeležili tradicionalnega Teka ob Savinji, najmlajši so lahko svoje gibalne spretnosti preizkusili na Cicibaniadi, na voljo so bile tudi brezplačne meritve SLOfit.

Celjanke in Celjani so dodobra izkoristili možnost kakovostne vadbe v izvedbi in pod strokovnim mentorstvom številnih športnih društev in klubov v Celju. Športne aktivnosti so bile organizirane za vse starostne skupine in stopnje pripravljenosti. Posamezne vadbene aktivnosti so potekale enkrat do dvakrat tedensko, organizirali pa smo tudi športne prireditve (Cicibaniada, Plezajmo vsi, Tek ob Savinji, ...). Najbolj množično so bili med drugim obiskani konjeništvo, družabni plesi, joga in pilates.

Invalidi so se lahko letos udeležili vadbe kegljanja in enodnevnega kolesarjenja na invalidskih kolesih.

Veseli smo, da je mesec športa dobro uspel in da smo vse generacije naših občank in občanov lahko povabili h gibanju in kakovostnemu preživljanju prostega časa. Zahvaljujemo se Športni zvezi Celje ter vsem športnih društvom in klubom, ki so se vključili in omogočili aktivnosti. Veselimo se meseca športa 2025.