O-STA

V Sloveniji je mobitel vedno bolj priljubljeno plačilno sredstvo

Ljubljana, 12. junija - V Sloveniji že več kot polovica prebivalcev uporablja mobitel za plačilo nakupa, tovrstnim plačilom pa je naklonjenih kar devet od desetih prebivalcev. Priljubljena storitev za plačevanje z mobitelom je tudi pametna denarnica VALÚ, s katero je Telekom Slovenije pred natanko petimi leti nadgradil svoj položaj na trgu finančnih storitev. V petih letih VALÚ uporablja že več kot 147.000 Slovencev, v zadnjih treh letih se je število uporabnikov povečalo za 90 odstotkov. Uporabniki pametne denarnice VALÚ so v zadnjem letu z mobitelom opravili za več kot 2,7 milijona transakcij, vrednost povprečne transakcije pa se je od leta 2019 do danes povečala za 35 odstotkov.

Telekom Slovenije je bil že pred več kot dvema desetletjema z Moneto pionir na področju mobilnega plačevanja v Sloveniji.

"VALÚ nenehno prinaša novosti; tako smo, na primer, v okviru VALÚ kot prvi v Sloveniji omogočili identifikacijo z novo biometrično osebno izkaznico znotraj mobilne aplikacije s pomočjo napredne rešitve BetrSign. VALÚ bo tudi v prihodnje zagotavljal najsodobnejše finančne storitve in narekoval trende na tem področju, predvsem z vidika še boljše digitalne uporabniške izkušnje, dodatnih storitev in razširitve mreže ponudnikov," pravi Ajda Brlec, direktorica Digitalizacije v Telekomu Slovenije.

Pametna denarnica VALÚ, ki je kot mobilna aplikacija na voljo vsem, ki imajo pametni mobitel, na enem mestu združuje storitve mobilnega plačevanja na več kot 3.500 fizičnih in digitalnih prodajnih mestih, upravljanje predplačniškega računa (e-denar), pošiljanje in prejemanje denarja, nakazila s transakcijskega računa ter uporabo debetne kartice VALÚ Mastercard za plačila in dvige gotovine tudi v tujini.

Dodatne funkcionalnosti vključujejo delitev računa med več plačnikov (na primer delitev računa za malico) in dostop do VALÚ Marketa, to je trgovine znotraj mobilne aplikacije, kjer lahko uporabniki kupijo različne izdelke in storitve, kot so kartice Paysafe, smučarske vozovnice in vstopnice za različne dogodke.

Za 5. rojstni dan VALÚ podarja 5 evrov

Ob petem rojstnem dnevu VALÚ uporabnikom med 13. in 30. junijem podarja 5 evrov. Vsak uporabnik, ki bo v času akcije napolnil svoj VALÚ račun z VALÚ Moneto, karticami, prek TRR-ja ali opravil plačilo s samodejno polnitvijo v višini 50 ali več evrov, bo na VALÚ prejel dodatnih 5 evrov. Akcija je na voljo prvim 1.000 uporabnikom.