O-STA

Sestrska družba podjetja Sun European Partners kupila skupino Autobar Packaging

Skupina Autobar Packaging je eden vodilnih evropskih proizvajalcev izdelkov za plastično embalažo

LONDON - (BUSINESS WIRE) - 3. januarja 2007 - Sun European Partners, LLP ("Sun European Partners"), evropski svetovalec podjetja Sun Capital Partners, Inc. ("Sun Capital"), enega vodilnih podjetij za zasebne investicije, ki se ukvarja predvsem z odkupi podjetij na osnovi zadolžitev in z naložbami v tržno vodilna podjetja, je sporočilo, da je eno od njegovih sestrskih podjetij kupilo skupino Autobar Packaging ("Autobar"), enega od vodilnih proizvajalcev izdelkov za plastično embalažo v Evropi, predvsem izdelkov, ki se uporabljajo v prehrambeni industriji, industriji pijač, zdravstvu in sektorjih domače in osebne nege. Podrobnosti posla niso znane.

Autobar Packaging preko treh poslovnih enot ponuja inovativne izdelke za več področij: Veriplast International (plastični kozarci, stekla in pladnji), Autobar Rigid Packaging (tankoplastno plastično pakiranje za mlečno in preostalo prehrambeno industrijo) in Autobar Flexible Packaging (samostoječe potrošniške vrečke, ovitki za palete, plastični ovoji za pijače, embalaža za hrano, vrečke za smeti in kuverte). Autobar Packaging ima 15 proizvodnih enot v sedmih državah (Nemčija, Nizozemska, Španija, Francija, Velika Britanija, Poljska in Bolgarija). Več informacij je na voljo na spletni strani podjetja Autobar Packaging: www.autobarpackaging.com.

Dave Edwards, predsednik uprave skupine Autobar Packaging je povedal: "Izredno smo zadovoljni, da je sestrska družba Sun Capital Partners kupila Autobar, saj Sun Capital izredno dobro pozna industrijo pakiranja. Prepričani smo, da bodo finančna sredstva in upraviteljske izkušnje našega kupca nudile občutno podporo naši managerski ekipi. Autobar Packaging bo zagotovljena dodana vrednost, naš načrt strateških operacij pa bo zastavljen na na način, s katerim bo moč polno izkoristiti široko paleto novih priložnost za rast."

Jason H. Neimark, direktor Sun Capital Partners, Inc., je dodal: "Autobar Packaging je eden vodilnih proizvajalcev izdelkov za plastično embalažo v Evropi. Veselimo se sodelovanja z managersko ekipo in predanimi sodelavci Autobar Packaging, s katerimi bomo delovanje podjetja dvignili na naslednjo raven in izboljšali kakovost njegovih proizvodov ter storitev za stranke."

O podjetju Sun European Partners, LLP

Sun European Partners, LLP je evropski svetovalec podjetja Sun Capital Partners, Inc., enega vodilnih ameriških investicijskih podjetij, ki se ukvarja predvsem z odkupi podjetij na osnovi zadolžitev, z lastniškim kapitalom, dolgovi in drugimi investicijami v tržno vodilna podjetja, ki lahko izkoristijo njegove profesionalne upravitelje in izkušnje. Odkar je Sun Capital leta 1995 začel delovati v ZDA, so njegove sestrske družbe investirale v in upravljale več kot 135 podjetij širom po svetu, pri čemer so zabeležile skupno prodajo v vrednosti več kot 30 milijard dolarjev. Več informacij je na voljo na spletni strani www.SunEuropeanPartners.com.

Sun Capital Partners, Inc.,

Boca Raton, Fla.

Scott W. Edwards, Vice President,

561-394-0550

www.SunCapPart.com