O-STA

Podelili priznanja mladim celjskim športnikom

Celje, 13. junij 2024 - Šport je za mlade neprecenljiva popotnica za življenje, mladi športniki pa nas navdihujejo in navdajajo s ponosom. Včeraj smo v sodelovanju s Športno zvezo Celje podelili priznanja najuspešnejšim mladim športnikom za dosežke v šolskem letu, ki se končuje.

Letos smo podelili priznanja 59 učenkam in učencem desetih osnovnih šol Mestne občine Celje - po izboru športnih pedagogov - in priznanja mladim športnikom in ekipam po predlogih celjskih športnih društev in klubov:

- Freestyle klub Celje

- Kegljaški klub Celje

- Smučarski klub Celje

- Ženski košarkarski klub Cinkarna Celje

- Ženski rokometni klub "Z' dežele"

- Rokometni klub Celje Pivovarna Laško

- Društvo za karate Celje

- Športni klub Hyong Celje

- Športno društvo Slavko Šlander Celje

- Plavalni klub Neptun

- Judo klub Z'dežele - Sankaku Celje

- Celjski šahovski klub

Priznanja je skupaj s predsednikom Športne zveze Celje Matejem Polutnikom podeljeval podžupan Samo Seničar. Mladim športnikom je čestital ter poudaril, da je športno udejstvovanje neprecenljiva naložba v prihodnost, saj se odgovornost in športne vrednote prenašajo na vsa področja življenja v vseh obdobjih.

Mlade je nagovoril tudi ravnatelj III. osnovne šole Celje Aleksander Verhovšek, na prireditvi pa so mlade razveselili nekdanji učenci III. osnovne šole Celje Peter Svet, nekdanji atlet in trenutni trener na AC Kladivar, Simon Navodnik, aktualni državni prvak v maratonu, ter izjemen atlet Vid Botolin.

Iskrene čestitke vsem mladim športnim talentom, želimo jim veliko uspeha tudi v prihodnje in lepe počitnice.