O-STA

Vabilo: Šepet metulja - podelitev 3. ZLATE ROLE za 75.000 gledalcev

Mladinski film, ŠEPET METULJA, režiserja Alena Pavšarja, je zgodba o sprejemanju drugačnosti, sanjah in premagovanju ovir. Najstniško romantično dramo, ki je prišla na velika platna oktobra 2023, si je do sedaj v slovenskih kinematografih ogledalo že preko 75.500 gledalcev.

Vabimo Vas na praznovanje ob podelitvi 3. zlate role za preseženih 75.000 gledalcev slovenskemu filmu ŠEPET METULJA.

Podelitev bo v ponedeljek, 17. junija ob 12. uri v avli kina Cineplexx Celje.

Prosimo, potrdite svojo udeležbo do ponedeljka, 17. 6. do 9. ure na pr@cineplexx.si.

Na dogodku bo prisotna večji del filmske ekipa, ki bo na voljo za predhodno dogovorjene izjave.

O filmu:

Mladinski film Šepet metulja je zgodba o Janu, 17-letnem navdušencu mehatronike in najstniku avtistu. V razredu, ki ga vodi neizprosni učitelj Frenk, ki ne odobrava posebnih potreb učencev in hodi po robu z drugačnimi metodami praktičnega pouka, Jan kljub vsem oviram učitelja in sošolcev dokaže, da zmore. Režiser Alen Pavšar izpostavi, da "film pripomore k razbijanju stereotipov ter spodbujanju inkluzije in sprejemanja. Zgodba glavnih junakov je dokaz, da lahko vsak pripomore k bolj sočutnemu in raznolikemu svetu, ki sprejema vsakega posameznika, ne glede na njegove posebnosti. Čustev poln film je izjemna priložnost za povečanje ozaveščenosti in razumevanja avtizma. Vsak posameznik s spektrom avtizma namreč s seboj nosi edinstvene talente in perspektive, ki jih lahko prispevajo v svetu".

O filmski ekipi:

Film sta ustvarila Alen Pavšar, režiser in scenarist ter Mateja Zorko Pavšar, izvršna producentka in tudi avtorica knjige Šepet metulja, ki daje bolj poglobljen uvid v delovanje, razmišljanje, čutenje otrok / mladostnikov s spektrom avtistične motnje. Osrednjo vlogo v filmu Šepet metulja je odigral Ali Ogrizek, ki je glavnemu junaku vnesel tudi svoje osebne izkušnje z avtizmom. "Jaz sem se zelo zabaval med snemanjem filma, spoznal sem veliko novih prijateljev in sem vesel, da bodo ljudje videli tudi mojo izkušnjo. Na snemanju je bilo super, dal sem vse od sebe, čeprav sem tudi kdaj zadremal, pa so me počakali, med odmori pa smeha med ekipo res ni manjkalo. Vesel sem, da sem dobil toliko novih prijateljev, najtežje pa je bilo zadnji snemalni dan, ker je to pomenilo konec naših intenzivnih druženj". Ob njem v glavnih vlogah nastopajo še Mitja Ritlop, Lara Kolar, Elyes Samba Florest. Poleg glavnih mladinskih junakov v filmu igrajo tudi Ana Praznik (Bepop), Branko Završan, Urška Majcen, Tarek Rashid, Tina Gorenjak in številni dijaki ŠCC Srednje šole za strojništvo.